De hortensia Annabelle is een hortensiasoort die wel wat aandacht kan vragen.

Het planten van de hortensia Annabelle

De eerste levensjaren van de Hortensia Annabelle zijn cruciaal. De hortensia Annabelle moet eerst goed wortel schieten en zich stevig in de grond verankeren. Verder is de hortensia Annabelle een soort die je best op voorhand water geeft. Niet als de blaadjes of stengels al beginnen te hangen. Want dan is het te laat. Is het te warm, moet je de hortensia Annabelle heel zeker benevelen. En er voor zorgen dat ze tevens op een mooie plaats wordt geplant in de tuin. Niet te vol in de zon, half schaduw. De eerste jaren kan je het snoeien van de Hortensia Annabelle beperken tot het mooi houden van de plant. En dan begin je een snoeistrategie te volgen.   [caption id="attachment_4716" align="aligncenter" width="300"]hortensia hortensia[/caption]

Wanneer en hoe de hortensia snoeien?

De hortensia Annabelle is heel aardig gebaat met een snoeistrategie die gespreid is over een drie tal jaren. Vele mensen snoeien hun Hortensia Annabelle iedere jaar heel erg kort. Gevolg daarvan is dat de Hortensia Annabelle telkens weer dan te zware bloembollen zal vormen. Waardoor de stengels constant gaan beginnen doorhangen. En dan doe je echt afbreuk aan de schoonheid van een Hortensia Annabelle. Andere tuinliefhebbers doen de ene keer een hoge snoeisessie van hun Hortensia Annabelle en de andere keer een korte snoeisessie. Maar ook hier worden de bloembollen telkens een beetje te zwaar voor de stengels. Waardoor doorhangen opnieuw het resultaat zal zijn. Daarom dat een snoeiplan verspreid over een drietal jaren de meest ideale manier is om uw Hortensia Annabelle in optimale conditie te houden en er voor te zorgen dat ze mooie rond bloembollen vormt die niet te klein en niet te groot zijn. Dus volledig in verhouding tot de stengels en met gevolg, minder doorhangende stengels.
  1. Het eerste jaar doe je ongeveer een derde van uw Hortensia Annabelle. Je snoeit een derde van de takken van uw Hortensia Annabelle helemaal!
  2. Het tweede jaar doe je een andere derde van uw Hortensia Annabelle. En opnieuw helemaal snoeien.
  3. En het derde jaar, doe je opnieuw een derde van uw Hortensia Annabelle.
Zo heb je over drie jaar tijd uw hele Hortensia Annabelle volledig gesnoeid! En heb je opnieuw een heel erg jonge plant waar de kans meer dan bestaande is dat de kleinere bloembollen rechtop zullen blijven staan. Deze methode wordt normaal toegepast bij de gewone bol Hortensia’s. En heeft zijn deugdelijkheid bewezen die perfecte resultaten kan opleveren bij uw Hortensia Annabelle. En om goed te snoeien, heb je natuurlijk goed snoeimateriaal nodig.