Hier is de Boomdokter weer met een nieuwe test op de kliefbijl van Fiskars, de X27. Ik heb deze keer een kloofbijl onderworpen aan een paar testen. Vanaf nu ga ik regelmatig een product testen om te zien dat het zijn verwachtingen inlost en vandaag is dat het kliefbijl van Fiskars. Na de X25 kliefbijl  is er een verbeterde versie van hun bijna befaamde bijl: de X27. Omdat ik zelf al fan was van de X25 was ik heel erg benieuwd naar de verbeteringen van de X27 bijl om mijn brandhout mee te klieven. De kop is anders gevormd, de steel is langer gemaakt, de vorm is iets aangepast en de greep is nu anti slip geworden. De steel is nog altijd onbreekbaar en je krijgt er nog steeds een levenslange garantie op.Waarom de X27 bijl nu juist zoveel beter klieft dan zijn voorganger kan je zien in dit filmpje:https://www.youtube.com/watch?v=m7FyD6DB3f4