Wat is een Boomfitanalyse

De juiste aanpak kan u veel kosten en ellende besparen. Een goed onderzoek ligt immers aan de basis van een goede analyse en correct advies.Daarom ontwikkelde ik de boomfitanalyse. Dankzij deze analyse kan ik perfect bepalen hoe jeboom zich gedraagt, leg ik het oorzakelijk verband en zoek ik uit welke factoren jouw bomen beïnvloeden. Na deze analyse ben je in staat om belangrijke en juiste keuzes te maken. 

Het verschil tussen een boomfitanalyse en VTA

Een Visual Tree Assesment zal je enkel informatie verstrekken over de uiterlijke kenmerken van uw bomen. Daarmee ontdekt je nog niet waarom jouw boom deze tekenen vertoont. De Boomdokter gaat steeds een stapje verder!Wat houdt onze boomfitanalyse in? Hiervoor komen we bij u ter plaatse. We beoordelen het blad, de stam, de boomstructuur en de locatie. We voeren een kloptest uit, gaan na of uw boom aangetast is door infecties en nemen bodemstalen (optioneel) om de zuurtegraad van de bodem te bepalen.Wenst u een analyse van een volledig domein? Beschikt u over zeldzame of oudere bomen die deel uitmaken van een historisch park? Dan maak ik graag een offerte op maat, aangepast aan jouw situatie.