Woordenboek

Kandelabereneen boom geheel ontdoen van zijn takken, doorgaans op takstompen na  
Katjeaar bestaande uit eenslachtige bloemen
Kernhoutgedeelte van het hout binnen in de stam en in de takken dat geen levende cellen meer bevat en dat meestal donkerder van kleur is dan het spinthout. Bij sommige bomen is het doortrokken met stoffen die de duurzaamheid van het hout vergroten. De vorming van kernhout begint meestal als de boom 10 tot 20 jaar oud is. 
Kielvormige insnijdinginsnijding met de vorm van de kiel van een schip 
Klonale vermeerderingdoor vegetatieve vermeerdering (stekken, afleggen of enten) een genetisch identieke kopie maken van een boom of plant 
Knekelvorigzoals de vorm van botten (knekels) 
KobusLatijnse versie van de Japanse naam koboesji 
Koelreuterianaar Joseph Gottlieb Koelreuter; professor in de biologie en ontdekker van de betekenis van insecten voor de bestuiving van planten en van nectar als lokmiddel daarbij; hij ruiste als eerste veel planten met elkaar 
Kruisinghybride, dit is een nakomeling van twee verwante soorten of geslachten 
Kurklijstenlijsten van kurkachtig materiaal (schorsweefsel) op takken en twijgen 
 Vertel je mij wat je er van denkt?Hier vind je het volledige overzicht van het woordenboek.Aanvullingen of opmerkingen zijn altijd welkom, laat dus van je horen en reageer. Vind je dit goeie informatie of gewoon leuk wat ik doe dan kan jij mij steunen door het even te tweeten, facebooken of iets anders, zie hieronder. Alvast bedankt voor de steun!Groeten, De Boomdokter.