Laat je bomen snoeien en onderhouden door De Boomdokter

Categorie: Bomen en boomgaard
ARS snoeizaag 48 cm met holster

Regelmatig onderhoud en snoeien van je bomen is een must

Het is belangrijk om je bomen het hele jaar door te onderhouden. Door een regelmatig onderhoud en een gezonde ondergrond zorg je ervoor dat jouw bomen de grootste kans hebben om te floreren. Voor een optimaal resultaat behandel je best elke boomsoort met de juiste expertise. De juiste kennis is noodzakelijk voor een prachtige boomgaard en eventuele problemen tijdig te ontdekken én om de juiste remedie toe te passen.

De Boomdokter is gespecialiseerd in de verzorging en het onderhoud van bomen. Wij bieden steeds een boomverzorging aan op maat van elke boom. Kom meer te weten hoe wij precies te werk gaan.

Gezonde bodem en de geschikte bemesting

De algemene gezondheidstoestand van een boom start bij een gezonde bodem en correcte bemesting. Op die manier kunnen de wortels van de bomen alle voedingsstoffen optimaal opnemen. Daarom kiezen onze boomexperten enkel voor de beste bodemverbeteraars en geschikte meststoffen voor bomen, waarbij steeds rekening gehouden wordt met de boom- en de bodemsoort.

 

Ziektes, plagen en schimmels voorkomen

Een goed boomonderhoud zorgt ervoor dat jouw boom het hele jaar door gezond is. Op die manier kunnen eventuele problemen zoals plagende insecten of ziekten vermijden worden. Om plagen tijdig op te merken is het echter noodzakelijk om over de juiste kennis te beschikken zo kan onmiddellijk de juiste remedie toegepast worden.

Wanneer een boom aangetast of beschadigt is door schimmels kan er heel wat gevaar op treden. Zo kan het hout beginnen rotten en bestaat de kans dat grote takken afbreken wanneer er stevige rukwind opduikt. Dat kan heel wat gevaarlijke situaties opleveren. Daarom is het belangrijk om tijdig een een schimmel te ontdekken. Een schimmel is niet eenvoudig op te sporen. Je hebt er een getraind oog en heel wat kennis van zaken voor nodig.

Regelmatig snoeien van je bomen is een must

Bij een goed en regelmatig onderhoud van bomen hoort uiteraard ook het snoeien van bomen. Een grondige snoeibeurt zorgt ervoor dat jouw boom weelderig bloeit en een rijke kruin vormt waarmee de waarde van je eigendom zienderogen verhoogt.

Bij het snoeien van bomen is het belangrijk om te weten welke boomsoort je wilt snoeien. Een fruitboom vraagt namelijk voor een andere manier van snoeien en verzorging dan een eikenboom.

Ben je zelf niet de beste snoeier of houdt het snoeien van jouw bomen een veiligheidsrisico’s in? Dankzij de correcte vakkundige en biologische kennis weet onze boomexpert perfect welke takken er gesnoeid kunnen worden voor een optimaal resultaat, dit in allerlei omstandigheden.

Bomen verwijderenOnderhoud van de tuinBomen laten snoeien door De Boomdokter

Bestrijd op tijd!
Goed begonnen is half gewonnen, een gezegde dat véél waarheid bevat als het gaat om het bestrijden van insectenplagen. Voorwaarde is natuurlijk dat je weet wanneer iets begint! Om jou te informeren over de ziekten en insectenplagen die je tuin kunnen geselen. Ga naar de pagina "Bestrijd op tijd" als je meer wil weten over mijn aanpak of schrijf je meteen in. Jawel, geen abonnement, geen kosten en heel eenvoudig. Hieronder vul je jouw gegevens in om op op de hoogte te zijn van wat er komen gaat. Het is 100% GRATIS en uitschrijven kan op elk gewenst moment.