Een bijl slijpen kan iedereen!

Categorie: Bomen en boomgaard

En veel mensen doen dat uiteraard ook zelf! Enerzijds zijn er bijna geen echte scharenslijpers meer te bespeuren in het straatbeeld. En anderzijds moet je steeds zorgen dat uw bijlen perfect geslepen zijn. Dat komt enkel het gebruik ten goede. Alleen zijn mensen meestal verkeerd bezig als het over slijpen gaat. Ze hebben in hun tuinhuisje een werkbank staan met daarop een draaiende slijpsteen. En hop, ze zijn vertrokken met het slijpen. Resultaat? Na enkele slijpbeurten is het lemmet van de bijl ongelijkmatig geslepen en zit er op de ene kant meer snee dan op de andere kant.

[clickToTweet tweet=”Een bijl slijp je in stijl.” quote=”Een bijl slijp je in stijl.” theme=”style6″]

Slijpen met kwaliteit

Als je met kwaliteitsbijlen werkt, wil je ook zorgen voor een kwaliteitsvol onderhoud van die bijlen. Slijpen is één van die onderhoudende beurten om er jarenlang van te genieten. En wees gerust! Iedereen kan een bijl slijpen. Alleen moet je zorgen voor het perfecte slijpsysteem.

Kwaliteitsvolle slijpsystemen die voldoen aan alle veiligheidsnormen zijn vlot te vinden. Wend je tot de vakman en die zal zeker verscheidene toestellen in aanbieding hebben, waarmee je niet alleen bijlen kan slijpen, maar ook andere messen!

Let op de volgende zaken bij de keuze van een waardevol slijpsysteem.. Koop een functioneel toestel. Het mag niet te zwaar zijn. Het moet licht aanvoelen bij het slijpen van jouw bijlen en messen. Kies voor een toestel met een keramische slijpsteen. Er zijn toestellen op de markt die een speciale keramische slijpsteen hebben, die heel erg lang meegaan. Het kost misschien iets meer, maar op lange termijn win je! Denk aan jouw veiligheid en schaf een toestel aan met geïntegreerde vingerbescherming! Je zou niet de eerste zijn die een stukje vinger verliest tijdens het slijpen.

Zoals al gezegd, moet een toestel functioneel zijn. Een messen- of bijlenslijper die kan gebruikt worden door zowel links- als rechtshandigen is een goede keuze. Besteed ook aandacht aan de buitenkant. Het omhulsel is even belangrijk als de functionaliteit. Een omhulsel gemaakt uit een met glasvezels versterkte polyamide komt de sterkte en levensduurte van uw slijpapparaat ten goede.

Met deze aandachtspunten kan iedereen een bijl slijpen, in veilige omstandigheden en gedurende vele jaren.

Op onze webshop kan je zo een super bijlenslijper vinden!