Een boom verwijderen? Roep de hulp in van een professionele treeworker

Categorie: Bomen en boomgaard
Bomen demonteren

Staat er een boom in je tuin die ongeneeslijk ziek is en/of moet plaats maken om een andere reden? Vaak is het een goede zaak om de boom te laten verwijderen. Alleen met de juiste techniek voor iedere situatie voorkom je risico’s voor jouw eigendom. Maar De Boomdokter is een natuurliefhebber dus zal enkel de boom verwijderen wanneer er geen andere optie mogelijk is.

Bomen verwijderen

Wat is een professionele tree technician?

Een professionele treeworker is een ervaren vakman die je kan inschakelen voor de verzorging van jouw bomen, groendomeinen en parken. Bovendien is een professionele treeworker verzekerd en getraind om bomen op een veilige manier te verwijderen.

De Boomdokter is een gecertificeerde boomverzorger. Op die manier kan ik je meteen vertellen hoe een probleem aangepakt moet worden en wat er te doen staat. Dit steeds op een boomvriendelijke manier.

 

Waarom mijn boom laten verwijderen door een tree technician?

Het verwijderen of demonteren van bomen is geen kinderspel. Deze klus is veel risicovoller dan snoeien. Doe daarom beroep op een gecertificeerde boomverzorger zoals De Boomdokter. Iemand die weet welke techniek hij moet toepassen en jouw eigendom buiten de gevarenzone houdt.

Als gepassioneerde boomverzorgers zien we liever geen bomen verdwijnen. Wanneer uit de boomfitanalyse blijkt dat de boom ongeneesbaar ziek of onherstelbaar beschadigd is, blijft er maar één optie overeind: de boom moet verdwijnen.

Dit zijn enkele redenen waarom je soms (noodgedwongen) moet overgaan tot het verwijderen van een boom:

  • De boom is ziek, de takken vallen af en dit brengt veiligheidsrisico’s met zich mee.
  • De boom richt schade aan. Mogelijks is hij te groot geworden waardoor hij tegen jouw gevel of die van de buur aangroeit. Hij kan schade aanrichten aan leidingen en kabels.
  • De boom moet plaatsmaken voor bouwwerken of renovatiewerken.
  • De boom veroorzaakt overlast, misschien omdat hij te groot is geworden.
  • Je bent niet meer in staat om de boom goed te kunnen onderhouden. Hij is te groot geworden en dit wordt gevaarlijk.
boom verwijderen

Wat is de prijs om mijn boom te verwijderen door een professionele tree technician?

Een exacte prijs voor verwijderen van een boom bestaat niet. Het kostenplaatje wordt bepaald door meerdere factoren:

  • Het formaat van de boom
  • Het al dan niet verwijderen van de boomstronk
  • Het verwerken van het houtafval

Een kleine fruitboom is eenvoudiger te verwijderen dan een oude eik van 20 meter. Dat spreekt voor zich. Verder moet je beslissen of de boomstronk ook weg moet. Na het kappen kan je misschien van mening zijn dat de overgebleven stronk in de weg staat. Je kan dit laten wegfrezen, dat resulteert in een hogere prijs. En wat wil je dat er gebeurt met het resthout? Indien je het verwerken van de takken voor je eigen rekening neemt, bespaar je op de kosten voor het verwijderen van de boom.

Ondanks dat de prijs afhankelijk is van de bovenstaande factoren, kan ik je wel een richtprijs geven. Wil je een boom laten kappen? Ga er dan van uit dat dit gemiddeld tussen de €300,- en €2000,- kost. Gaande van een kleine appelboom tot een indrukwekkende eik die met een hoogwerker ontmanteld moet worden.

Benieuwd wat het verwijderen van jouw boom gaat kosten? Vraag gratis en vrijblijvend een offerte op.