Kom bomen planten in Schotland!

Categorie: Bomen en boomgaard
Ik zag toevallig dit project voorbij komen en vond het wel de moeite om dit met iedereen te delen.  
Voluntá bemiddelt tussen organisaties in het buitenland die ondersteuning nodig hebben, en mensen in Nederland die die ondersteuning vrijwillig kunnen geven. Voor Trees for Life, onze partnerorganisatie in Schotland, zijn wij momenteel op zoek naar vrijwilligers, die mee willen helpen aan het beschermen van het oorspronkelijke Caledonisch bos.

Trees for Life heeft zich ten doel gesteld om 233.099 hectare (2.331 km²) Caledonisch bos te herstellen in de Highlands ten westen van Inverness. Caledonisch bos is een bijzonder type bos, dat vooral wordt gekenmerkt door de Schotse den. Van het originele Caledonisch bos is nog maar 1% over. Voor Trees for Life is het niet alleen belangrijk dat deze originele stukken bos beschermd worden, maar ook dat het bos de kans krijgt zich uit te breiden naar gebieden waar het vroeger ook stond. Overbegrazing door schapen en herten houdt dit vaak tegen. Trees for Life helpt de natuur een handje door het herstel te ondersteunen en zelf bomen te kweken en te planten. Sinds 1989 heeft Trees for Life meer dan 850.000 bomen geplant. Veel van dit werk wordt gedaan door vrijwilligers.

Trees for Life organiseert per jaar meer dan 50 vrijwilligersprojecten van één week, vooral in de lente en de herfst. Dit zijn geweldige projecten voor mensen die van de natuur houden en graag lichamelijk bezig willen zijn. Het werk bestaat uit het kweken, planten en bemesten van bomen, het kappen van bomen en struiken die oorspronkelijk niet in Schotland voorkomen, het plaatsen of juist weghalen van hekken, het herstellen van de natuurlijke waterhuishouding en het verzamelen van zaden en bessen. In het voor- en najaar van 2011 zijn er weer veel projecten in Schotland, waaronder op het prachtige eiland Skye.

Functie-eisen
Gewenste vaardigheden en houding: Je hebt geen bijzondere vaardigheden nodig om mee te doen aan de projecten van Trees for Life. Wel is het belangrijk dat je voldoende Engels spreekt. Voor sommige projecten, waar je werkt op zeer afgelegen plaatsen, is het bovendien belangrijk dat je een goede conditie hebt. Voor mensen die dat niet (meer) hebben, zijn er ook de lichamelijk veel minder inspannende weken op de boomkwekerij.

Kosten: De bemiddelingskosten voor dit vrijwilligersproject zijn EUR 178,50. Deze kosten betaal je aan Voluntá voor bemiddeling en begeleiding op afstand, voor, tijdens en na je project. De hoogte van het projectgeld, waarvan Trees for Life vervoer, maaltijden, onderdak en begeleiding tijdens het project betaalt, hangt af van je situatie. Wanneer je geen betaalde baan hebt, betaal je GBP 80 (let op, dit zijn Britse ponden) voor een project van één week, wanneer je wel een betaalde baan hebt, betaal je GBP 140.

Contact
Contact persoon: Aukje de Boer
Telefoonnummer: 06-15189562 begin_of_the_skype_highlighting              06-15189562      end_of_the_skype_highlighting
E-mailadres: info@volunta.nl
website: http://www.volunta.nl/

Groeten,

Wouter.