Moord op de Honingbij!

Categorie: Gazon en tuin
bij

De moord op de honingbij heeft een immense impact. Het bedreigt niet enkel de bomen, maar ook onze voedselvoorziening.

Bedreiging voor bomen

Deze morgen botste ik op een aantal artikels over de massale bijensterfte. De moed zinkt je haast in de schoenen als je dit allemaal ziet. Wanneer gaan we eindelijk inzien dat we slecht bezig zijn? Moeder natuur komt altijd op de laatste plaats en vroeg of laat zullen we de tol betalen. Ook voor bomen is dit een slechte evolutie. Geen bestuiving betekent geen bevruchting betekent geen voortplanting en dus ook het verdwijnen van bomen.

bij
bij

[clickToTweet tweet=”Zonder bijen geen groenten, noten, chocolade, koffie en fruit. ” quote=”Zonder bijen geen groenten, noten, chocolade, koffie en fruit.” theme=”style6″]

Bedreiging voor de voedselvoorziening

De massale bijensterfte is een grote bedreiging voor onze voedselvoorziening, en voor bomen en planten in het algemeen. Zonder bijen geen groenten, geen noten, geen chocolade, geen koffie en geen fruit. Tachtig procent van alle planten op aarde zijn afhankelijk van de bestuiving van de bij, voor de voortplanting of evolutie. De sterfte-explosie loopt gelijk met de invoering van een nieuw type insecticide, imidacloprid, dat in de jaren negentig op de markt kwam. Het middel werkt continu, omdat het preventief op de zaden is aangebracht waardoor de hele plant giftig wordt. Bijen die in aanraking komen met de pollen en het stuifmeel, nemen het gif mee naar de bijenkorf. De bijen worden dan ziek en gaan dood.

Als de bijen of hommels werkelijk storend zijn, informeer dan naar een imker in de buurt via de Koninklijke Vlaamse Imkerbond (www.konvib.be). Indien nodig kunnen zij het nest verplaatsen.

Draag je steentje bij:

Bouw je eigen bijenhotel en geef die bijtjes een duwtje in de rug!

Hoe je je eigen bijenhotel bouwt, vind je hier: http://ecohuis.antwerpen.be/Bouw-een-bijenhotel.html

Groeten, De Boomdokter.

Extra info over bijen en de massale sterfte:

Bijen en Chemtrails

Moord op de honingbij: schuld van pesticiden?

What Are the Bees Telling Us?