,

Engeland en bomen gaan hand in hand

Sofia Haggard avatar

·

,

·

De voorbije dagen was ik aanwezig op de Trade fair van het APF 2012 in Ragley Estate, in Engeland. Het was best vermoeiend maar ik heb er 100% van genoten.

Houten bank

In de eerste plaats was ik in England om onze nieuwe dealer te helpen bij het promoten van onze boomezels en keerhaken. Maar het is elke keer weer plezant om naar zulke beurzen te gaan in het buitenland. Ook al is het maar een paar honderd kilometer, toch is er een wereld van verschil. In de eerste plaats het verschil in mentaliteit.

[clickToTweet tweet=”Engeland heeft een groenere mentaliteit en de beste boomstamklimmer” quote=”Engeland heeft een groenere mentaliteit en de beste boomstamklimmer.”]

Mentaliteit:

De Engelsen kijken echt met andere ogen naar alles wat groen is. Ik geloof dat ze heel wat meer respect hebben, niet alleen voor bomen maar voor het ganse landschap. En dat uit zich ook op zo’n beurs want je vind er niet alleen professionelen maar ook veel particulieren. De beurs is opgedeeld in drie hoofdblokken. Eén van die blokken biedt een groot aanbod aan “craftsmen” oftewel ambachtslui. Allemaal werken ze op de één of andere manier met hout. Zalig om te zien, dit wordt echt gewaardeerd. En dat ik hier ook pap van lust, wist je waarschijnlijk al via andere artikels rond “wat te doen met hout“.

  • Er waren houtsculpteurs (zowel met de kettinzaag als met de hand)
  • houtdraaiers (ook nog op de oude manier zonder motor)
  • Iemand maakte Trugs, dat zijn houten mandjes voor het tuinieren en zelfs waterdicht.
  • Een ander bouwde boten
  • Traditioneel hekwerk, houten schalen, lepels, …
  • zelfs houten schoenen
  • Een impressie:

Langs de wegen in Engeland zie je trouwens niet anders dan groen. De kruinen van de bomen van links en rechts van de weg vinden mekaar op een paar meter hoogte boven je hoofd als je door het landschap rijdt. Iets wat hier bijna ondenkbaar is. Ze dragen zorg voor hun groene patrimonium, dat moet gezegd.

BOOMEZELS EN BOOMSTAMKLIMMERS

Daarnaast waren er ook talloze machines te zien met een duidelijke interesse voor het kleinschalige gebeuren. Meer een meer mensen richten zich naar kleinschaligheid, kleinere gereedschappen, al dan niet met motor. Ze worden breder ingezet en men springt er inventiever mee om. En daar passen onze boomezels perfect in thuis. We kregen dan ook veel interesse. Vooral de Ultra deed het goed:

Draagkar voor boomstam

Het laatste dat ik wil meegeven gaat over de Boomstamklimmers. Het klimmen met sporen heb ik zelf dikwijls gedaan en weet dus dat zoiets een grote uitdaging is. Maar wat deze jongens hier tevoorschijn toveren is ongelofelijk. Tijdens de beurs ging namelijk het wereldkampioenschap boomstamklimmen door. Deze manier van klimmen zag ik nooit eerder van dichtbij en het was de moeite waard. De beelden die je te zien krijgt zijn van de kampioen. Hij klimt de volle 25 meter in 9.1 seconde! Dat is echt waanzinnig snel. Hij hoopt binnenkort het wereldrecord te winnen van 8.9 seconde, ongelofelijk.

Vond je dit leuk? Gebruik dan één van de knoppen hieronder om het artikel te delen of te tweeten, dat stimuleert ;-).

Groetjes,

De Boomdokter.