Groene aanslag op een terras verwijderen

Categorie: Gazon en tuin varia

Groenaanslag op terras, oprit, klinkers,… ecologisch verwijderen.

WAT MOET JE DOEN?

Groene aanslag op een terras maakt het lelijk, glad en gevaarlijk. Je kan het ecologisch, veilig en heel makkelijk verwijderen door gebruik te maken van ecologische producten.


Groene aanslag makkelijk en snel verwijderen

Er bestaan tal van middelen. De gemakkelijkste zijn deze waarvan iedereen vertelt dat ze het terras als nieuw maken in een paar minuten. Alleen vertellen ze er niet bij dat het wellicht om een sterk chemisch product bijv. Javel gaat. Het is heel slecht voor de natuur, je handen en je huisdieren.

Een andere gekende werkwijze is de brute kracht, met een hogedrukreiniger. Dit helpt uiteraard, maar enkel op korte termijn. Door de kracht van de waterstraal beschadig je bovendien de tegels en zorg je dat mossen zich nog veel gemakkelijker kunnen hechten aan de tegels. Het gevolg laat zich raden: de volgende winter is jouw terras nog veel groener.

Ons terras hebben we voor altijd en we zorgen er beter voor dat het altijd mooi en proper ligt, liefst op een rustige en duurzame manier.

 


HumuForte Jardicure Celan up Fast, Ready to use 5 l
Anti-onkruid en Anti-mos Jardicure klaar voor gebruik- Humuforte
13
Moskade tegen groenaanslag en mos
Mosskade voor groenaanslag en mos 1 l – Osmo
20
Jardicure cleanup strong 1 liter
Anti-onkruid en Anti-mos Jardicure – Humuforte
18

Slim en duurzaam groenaanslag verwijderen

En eenvoudig. We gebruiken iets dat enerzijds het probleem aanpakt en er anderzijds op lange termijn voor zorgt dat groene aanslag geen kans meer krijgt. Dergelijk product is een ecologisch product op basis van enzymen en bacteriën. Levende organismen dus. Deze producten zijn veel minder agressief voor jouw terras en het is bovendien goed voor het milieu.

Voor jouw terras is een vloeibare middel wellicht het meest aangewezen. Het mengt vlotjes met lauw water. De verhouding is gemakkelijk te bepalen, het staat duidelijk op de verpakking. Eens het is gemengd, kan je aan de slag. Belangrijk hierbij: zorg dat het terras droog ligt. Een zonnige dag is nog meer aangewezen. Heb je dat voor elkaar, giet dan overvloedig het mengsel over jouw terras. En laat het een drietal dagen rusten. De enzymen en bacteriën doen hun werk en eten als het ware die groene aanslag op.