Weetjes van de week 1

Categorie: varia
Snoeizaag Tsurugi Curve 3310-10, Silky

De Boomdokter-weetjes van de week

WAT MOET JE DOEN?

Omdat er iedere dag nieuwe zaken te leren zijn en vele natuur-zaken ons pad kruisen, wil ik jou graag op de hoogte houden. Weetjes over De Boomdokter, over bomen en natuur, over onze nieuwe producten én onze klassiekers, over de merken, over ecologie en ergonomisch werken en nog zo veel meer.


  • Vorig weekend was de probeer-dag van de kliefmachines terug een succes. Van zowat alle deelnemers kregen we te horen dat ze blij zijn om dit nieuwe concept: de machines kunnen uitproberen (ze mocht zoveel klieven als ze wilden) en zo te weten te komen welke machine het best bij hen past. In plaats van naar de winkel te gaan en in het beste geval eens te mogen kijken terwijl er iemand klieft. De volgende data zijn reeds gekend: https://www.deboomdokter.be/blog/varia/demodag-brandhout-klieven-boomdokter/

  • Door de regen van de laatste weken werd het grondwaterpeil op vele plaatsen gunstig beïnvloed. Dat is niet alleen goed voor alle planten, maar dit is natuurlijk heel nodig voor de bomen. Vele jonge aanplanten zijn dit jaar en vorig jaar gesneuveld door te weinig water. Weet dat je bij nieuwe aanplanten zeker 3 jaar voldoende water moet toedienen tijdens de zomer perioden. Ook al is het niet zo droog als vorig jaar.

  • Nieuw in ons gamma van Jansen is de bladzuiger. Het is een soort stofzuiger die de bladeren (nat of droog) opzuigt, en in kleine stukken vermaalt. Op deze manier is de oprit of het gras steeds mooi zonder de bladeren en kan je de vermaalde bladeren gebruiken om je tuin te verrijken. Ondertussen kon Paul uit Berlare er al veel bladeren mee opzuigen en konden we alleen nog maar lovende woorden horen!

  • Vanaf nu kan je ook Silky in onze winkel en webshop terug vinden. Silky is een Japans merk voor snoeizagen, beter vind je niet. Vraag dat maar aan eender welke boomverzorger, iederéén kent Silky. Ecologisch en ergonomisch snoeimateriaal, zowel voor professionelen als particulieren. Want dat is waar ik voor sta: duurzaam materiaal dat werkt zoals het hoort. 

  • De groene aanslag vanop je houten meubels of omheiningen verwijderen zonder de schadelijke straal van de hogedruk? Dan kan je natuurlijk de Omniclear Basic of Allround gebruiken. Gemaakt op basis van natuurlijke middelen en dus volledig veilig voor kat en hond (en kind en mens en …)

Omniclear allround 1 liter
Omniclear Allround voor mos + groenaanslag
14
Bladzuiger / bladblazer LS-100 Jansen 6.5 pK
Jansen bladzuiger en bladblazer LS-100, benzine 6.5 PK
1324
Kliefmachine Jansen 20 ton dubbel werkend
Kliefmachine 20 ton benzine, dubbelwerkend – Jansen
1524


Ontvang je graag de weetjes van de week?


Ja, ik wil er alles van weten!