Bomen snoeien en verzorgen

Tijdig bomen snoeien is essentieel voor de gezondheid van jouw bomen

De verzorging van jouw tuin begint bij het correct snoeien van bomen, maar daar eindigt het niet! De verzorging van bomen omvat een complete aanpak waarbij gekeken wordt naar de algemene gezondheidstoestand van de boom. Ieder onderdeel van de boom vertelt ons meer over wat de boom nodig heeft!

Bomen snoeien en verzorgen
Sterke, gezonde bomen

Slim snoeien zorgt voor een sterke en gezonde boom

Veilige bomen

Verwijder gevaarlijke en dode takken

Esthetisch mooie bomen

Vakkundig snoeien resulteert in een prachtige boom

Bomen snoeien en verzorgen: wat houdt het in?

Om optimaal zorg te dragen voor bomen in jouw tuin is er meer nodig dan enkel een goede snoeigewoonte. Het is namelijk erg belangrijk dat je ook de algemene gezondheid van de boom in de gaten houdt.

Bomen snoeien voorkomt een heleboel problemen, maar het is zeker geen middeltje voor ieder gezondheidsprobleem. Sterker nog, het is vaak nog belangrijker om meer aandacht te besteden aan de bodemverbetering en de verzorging van de wortels.

Twijfel je aan de gezondheid van een boom? Dan laat je best een boomfitanalyse uitvoeren om te achterhalen waarom de boom niet schittert.

Vrees je voor de veiligheidsrisico’s die een boom met zich mee brengt? Doe beroep op de expertise van De Boomdokter voor een analyse van de boomveiligheid.

Een goede verzorging en onderhoud van bomen is essentieel. Je zorgt ervoor dat de boom goed kan groeien en alle natuurlijke bronnen die de boom nodig heeft kan bereiken. Heb je één of meerdere bomen in jouw tuin of op jouw domein? Dan wordt er van je verwacht dat je daar als een goede huisvader optimaal zorg draagt. Je kan altijd kiezen voor een degelijk boombeheerplan wanneer je veel bomen in jouw tuin hebt!

Waarom moet je bomen snoeien?

Correct snoeien is een fundamentele zorg voor de gezondheid van jouw bomen. Door goed te snoeien, geef je jouw bomen de kans om uit te groeien tot een prachtige oase van rust en natuurpracht.

Bovendien voorkom je door correct te snoeien ook een heleboel ongemakken. Zo is een loshangende tak gevaarlijk bij storm of rukwinden. Twijfel je over de veiligheid van een bepaalde boom? Laat dan zeker een boomveiligheidsanalyse uitvoeren.

Deze resultaten mag je verwachten bij een goede snoeigewoonte:

 • Gezonde, sterke boom met een langere levensduur
 • Minder ongezonde, lelijke of gevaarlijke takken
 • Meer zonlicht en een rijkere onderbegroeiing
 • Verhoogde weerstand tegen ziekten en plagen
 • Sterkere bomen die beter bestand zijn tegen storm en valwind
Grote bomen snoeien
Bomen laten snoeien door De Boomdokter
Grote bomen snoeien

Wanneer kan je best De Boomdokter contacteren?

Je kan de Boomdokter altijd contacteren! Zeker wanneer je twijfelt over de gezondheid of veiligheid van één of meer bomen in jouw tuin, kan je contact met me opnemen.

Wil je graag een expert inschakelen om jouw bomen te snoeien? Dan komen we graag bij je langs!

Bomen snoeien, moet regelmatig gebeuren. Je neemt dan ook best contact op wanneer:

 • Takken of bomen te dicht bij nutsvoorzieningen komen (elektriciteit of verlichtingspalen)
 • Takken tegen jouw woning of garage schuren
 • Bepaalde takken los zitten of dreigen te vallen
 • Takken er lelijk of dood uit zien
 • Er tijdens de laatste 3 jaar geen onderhoud werd uitgevoerd

Voordelen van professional die jouw bomen snoeit en verzorgt

Door een ervaren vakman in te schakelen voor de verzorging van jouw bomen, geniet je van een heleboel voordelen. De Boomdokter heeft een heleboel specifieke diploma’s op zak en heeft daarnaast ook nog eens meer dan 20 jaar ervaring met het onderhoud en de verzorging van bomen.

Bomen snoeien vereist een vakkundige en biologische kennis van bomen, hun mogelijke gebreken en de juiste aanpak om die gebreken te minimaliseren. Om het esthetische aspect van de boom te behouden of verbeteren, doe je best beroep op een ervaren expert met kundige handen! Die weet perfect welke takken er gesnoeid moeten worden voor een optimaal effect.

Eigenaars van bomen die zelf aan de slag gaan met snoeien, durven wel eens iets te ver gaan. Overdadig snoeien kan de boom beschadigen of zelfs doden. Of soms gaan ze net niet ver genoeg. Verkeerd snoeien, heeft niet het gewenste effect en kan gevaarlijke situaties opleveren. Met de juiste kennis en knowhow kan ik jouw bomen zo snoeien dat ze in goede gezondheid blijven en er prachtig uit zien.

De Boomdokter heeft meer dan 20 jaar ervaring als European Tree Technician en European Tree Worker. Dat betekent dat ik een Europees gecertifieerd boomverzorger ben en dat jouw bomen bij mij in goede handen zijn!

Onze snoeikalender

Ieder type boom vraagt om een specifieke aanpak, ook wanneer het over snoeien gaat. Je kiest er dan ook best voor om de juiste bomen tijdens het juiste seizoen te snoeien. Voor een optimale boomverzorging kies je best voor een snoeibeurt tijdens deze maanden!

Winter

 • Knotbomen (wilg, es, eik, els, populier)
 • Druivelaar
 • Leibomen
 • Fruitbomen (appel, peer, kers, pruim)
 • Hakstoven (hazelaar, zwarte els)

Lente

 • Fruitbomen (appel, peer, kers, pruim)
 • Leibomen (esdoorn, haagbeuk, plataan, linde, olm)

Zomer

 • ABC-bomen (esdoorn, walnoot, kastanje, haagbeuk)
 • Onderhoudsnoei bij zowat alle boomsoorten

Herfst

 • ABC-bomen (esdoorn, walnoot, kastanje, haagbeuk)
 • Geknotte bomen
 • Leibomen
Maak jij je zorgen in een boom omdat die ziek of wankel lijkt? Bel De Boomdokter! Met zijn wetenschappelijke aanpak kan De Boomdokter 95% van alle problemen oplossen zonder de boom te moeten wegnemen. Bovendien kan je er terecht voor tuinadvies, gereedschappen en producten om op een verantwoorde manier je hele buitenomgeving te onderhouden en te beschermen.
Sven

Ik maak jouw bomen veilig en gezond

De Boomdokter voorziet in advies, verzorging en onderhoud.

 

Contacteer ons en maak vrijblijvend een afspraak.