Bomen verwijderen, vellen of demonteren

Met de juiste techniek voorkomen we risico's bij het verwijderen van bomen

De Boomdokter is een natuurliefhebber. Bomen verwijderen, vellen of kappen is dan ook nooit onze eerste oplossing. We gaan pas over tot het verwijderen van bomen wanneer het echt noodzakelijk is. Een zieke of ongezonde boom kan vaak worden gered.

Bomen verwijderen
Veilig bomen vellen

Zonder risico voor jouw eigendom

Zieke of dode bomen verwijderen

Na een analyse van de gezondheid van de boom

Grote bomen demonteren

Op een veilige en verantwoorde manier bomen demonteren

Is het nodig om de boom te vellen?

Liefst van al vellen we geen enkele boom, maar toch gebeurt het regelmatig dat er geen andere keuze bestaat. Voordat we een boom kappen of vellen, voeren we eerst een boomfitanalyse uit om de gezondheidstoestand van de boom in kaart te brengen.

Boomveiligheid is een belangrijk gegeven. De veiligheid van jouw woning en bewoners is natuurlijk prioriteit. In sommige gevallen kan de boom een gevaar voor de omgeving of bewoners vormen. In veel gevallen is het mogelijk om de boom te behandelen of gevaarlijke takken te verwijderen. Het gebeurt zelfs dat we een boomanker plaatsen om de gevaarlijk delen te neutraliseren.

Is de boom ongeneeslijk ziek of onherstelbaar beschadigd? Dan zorgen wij voor een veilige en verantwoorde verwijdering van de boom.

Bomen verwijderen op een veilig en verantwoorde manier
Bomen verwijderen
Bomen demonteren

Veilig bomen verwijderen

Bomen vellen of kappen behoort eveneens tot boomverzorging en is een riskante onderneming. Zonder voorkennis is het vellen van bomen zelfs ronduit gevaarlijk. Een klein foutje kan uitdraaien op een fiasco, zowel financieel als lichamelijk. Neem dus geen risico’s en schakel altijd een expert in wanneer er bomen verwijderd moeten worden.

De Boomdokter heeft ervaring met het vellen van bomen. Je kan rekenen op een:

  • Doordacht plan voor de demontage van de boom
  • Erkend en EAC gecertificeerd Treeworker die de werken uitvoert
  • Aannemer die over de juiste verzekeringen beschikt om dit type werken uit te voeren
  • Treeworker met een hart voor de natuur

De Boomdokter stelt een plan op voor de demontage van de boom. In het plan houden we rekening met alle gevaren en risico’s die zich kunnen voordoen. Op die manier beschermen we onszelf, jouw gezin en je eigendommen.

Nadat de boom geveld is, ruimen we alles netjes op! Jij hoeft je nergens zorgen over te maken en kan het vellen van de boom met een gerust gevoel overlaten aan een expert!

Heb je een kapvergunning om de boom te vellen?

De Vlaamse overheid is het met ons eens wanneer het gaat over bomen vellen. Je mag niet zomaar eender welke boom in jouw tuin vellen, zeker wanneer het om grote of oude bomen gaat.

Heeft de boom die je wil verwijderen een stamomtrek van meer dan 1 meter? Dan heb je een kapvergunning nodig. Er bestaan nog enkele uitzonderingen die de regel bevestigen. Vaak is het niet evident om te achterhalen of je net wel of net geen kapvergunning nodig hebt.

De Boomdokter staat aan je zijde met advies! Wij helpen je dan ook graag verder met de nodige kapvergunning. Heb je plannen om een boom te laten kappen of verwijderen? Wij nemen het meteen van je over en zorgen voor alle nodige informatie en documentatie.

 

Bedank voor de zeer interessante uiteenzetting betreffende de kliefmachines. Je merkt direct dat je een zeer gepassioneerd boomverzorger bent die graag zijn kennis wil delen. Dankzij deze voormiddag heb ik echt de verschillende toestellen kunnen testen met de nodige vakkundige uitleg en tips. Zeker een aanrader voor iedereen die een deftig kliefmachine wil kopen, en dit zonder enige druk of aankoop verplichting.
Koen

Ik maak jouw bomen veilig en gezond

De boomdokter voorziet in advies, verzorging en onderhoud.

Contacteer ons en maak vrijblijvend een afspraak.