Onderhoud park en bos

Onderhoudswerken aan de begroeiing in parken en bossen

Niet alleen de bomen in het bos vragen om onderhoud. Ook de struiken, heesters en andere begroeiing vraagt om een regelmatige opknapbeurt. De Boomdokter is gespecialiseerd in onderhoud van park en bos!

Onderhoud park en bos
Onderhoud van grote parken en domeinen

Grote parken en bossen vergen een heleboel onderhoud. Doe beroep op de expertise van een specialist

Duidelijke planning

Geniet van een duidelijk overzicht van nodige onderhoudswerkzaamheden

Effectieve kostenraming

Ontvang een overzicht van de te verwachten kosten voor onderhoud van bossen en parken

Onderhoud van parken en bossen

Parken en bossen strekken zich uit over een groot gebied. Er staan vaak honderden of duizenden bomen, struiken, heesters, hagen, planten, noem maar op. Het is dan ook niet meer dan logisch dat het soms moeilijk is om een overzicht te bewaren.

Of je in het bezit bent van een privé bos of je probeert als burgemeester het publieke bos in jouw dorp nieuw leven in te blazen, het is niet altijd evident om meteen een goede planning op te stellen. Je doet best beroep op een ervaren vakman die de kneepjes van het vak al kent.

De Boomdokter heeft meer dan 20 jaar ervaring met bomen, bossen en parken. We houden dan ook van een stevige uitdaging! Daarnaast hebben we een grote passie voor de natuur. We genieten ervan om een verwaarloosd bos weer te doen herleven! Neem dus zeker contact met me op om jouw bos of park nieuw leven in te blazen!

Verantwoord bosbeheer en beheer van parken

Ben jij de eigenaar van een bos of park? Dan ben jij verantwoordelijk voor de boomverzorging en het onderhoud van al die groene weelde. Zeker wanneer het bos of park opengesteld is voor publieke toegang, moet je rekening houden met eventuele gevaren en risico’s die verbonden zijn aan het bos.

Het verantwoord beheer van bossen en parken houdt dan ook in dat je voor een veilige omgeving moet zorgen. Beeld je maar eens in dat er een grote tak naar beneden valt, vlak naast een groepje wandelaars! Je doet er goed aan om een expert onder de arm te nemen die je kan helpen met verantwoord bosbeheer.

De Boomdokter is gecertificeerd European Tree Technician en European Tree Worker. Ik heb zelf dan ook meer dan 20 jaar ervaring met bosbeheer en boombeheer. Al onze medewerkers zijn ook gecertificeerd European Tree Workers.

Wil jij instaan voor een verantwoord en veilig bos of park? We helpen je met alle aspecten van park- en bosbeheer: ook het onderhoud in je bos of park.

Parkonderhoud en bosonderhoud: wat houdt dat juist in?

De Boomdokter heeft een ruime expertise in parkbeheer en bosbeheer. Ook het beheer van bomen is één van onze specialiteiten. Voor het onderhoud van parken en bossen komen we in eerste instantie bij je langs.

Het complete domein wordt aan een grondige inspectie onderworpen. We maken een compleet en duidelijk overzicht van het domein, met daarop iedere aanwezige begroeiing. Alle bomen en struiken worden opgetekend. Daarbij wordt ook van iedere boom de gezondheidstoestand opgetekend.

Daarna stellen we een overzichtelijke planning op met de zorg en onderhoudswerkzaamheden die de verschillende types begroeiing nodig hebben. De planning vertelt je exact wat er wanneer moet gebeuren. Je ontvangt een overzicht van het bos of park dat voor de komende 10 jaar informatie weergeeft over de verschillende snoeiperiodes en onderhoudswerkzaamheden. We komen dan ook graag op de gepaste tijdstippen bij je langs om het onderhoud van je bos of park uit te voeren.

Het bosbeheerplan of parkbeheerplan wordt aangevuld met een kostenraming. Zo heb je meteen een idee van de kosten op korte en lange termijn.

Onderhoud park en bos door De Boomdokter
Beheersplan park en bos
Onderhoud park en bos

Voordelen van een duidelijk plan

Het gebruik van een complete planning voor bosbeheer en parkbeheer biedt bijzonder veel voordelen.

  • Visueel plan van het domein met de huidige begroeiing
  • Ontdek welke bomen, struiken en heesters er zoal groeien in jouw park of bos
  • Duidelijk overzicht van de uit te voeren werken
  • Goed beeld van de heersende ziektes en plagen op het domein
  • Compleet advies voor het bestrijden van ziektes en plagen
  • Zie het park of bos transformeren tot een weelderig, maar verzorgd natuurpark
  • Een veilige omgeving voor bezoekers
  • Verantwoordelijk beheer van bomen en struiken
  • Ontdek exact wat er moet gebeuren
  • Weet exact hoeveel ieder aspect van het onderhoud zal kosten

Wat gebeurt er zonder planning voor onderhoud?

Zonder planning zien we dat veel parken en bossen er verwaarloosd bij liggen. Bepaalde types begroeiing overwoekeren andere begroeiing en na een tijdje zien we enkel nog een eenzijdige begroeiing van de overwoekerende plant.

Daarnaast zien we regelmatig bomen die ziek worden of getergd worden door een plaag. Zonder behandeling gaan ziektes en plagen al snel over naar de omstaande bomen. Binnen de kortste keren is het complete bos of park geïnfecteerd door een bepaalde ziekte of worden alle bomen aangevreten door een plaag van parasieten.

Goed bosbeheer is daarom essentieel, zeker wanneer jij je bezoekers een aangenaam en rustgevende ervaring in de natuur wil bieden.

Gebruik maken van expertise voor onderhoud van park en bos?

De Boomdokter werkt enkel samen met gecertificeerd European Tree Technicians en European Tree Workers. Je kunt dus met een gerust gevoel jouw bos of park aan ons overlaten!

Wij hebben een passie voor de natuur en die zal je terugzien in jouw gerestaureerde bos, park of natuurgebied!

Voor het onderhoud van alle bomen, ben ik gerust bij De Boomdokter. Ik krijg een overzicht van wat er moet gebeuren en wat dit zal kosten. Tijdens het onderhoud worden de bomen gecontroleerd zodat we vroege achteruitgang kunnen opmerken en aanpakken.
Peter

Ik maak jouw bomen veilig en gezond

De Boomdokter voorziet in advies, verzorging en onderhoud.

 

Contacteer ons en maak vrijblijvend een afspraak.