Tuinonderhoud en landschaponderhoud

Jouw tuin piekfijn in orde dankzij regelmatig onderhoud
Het frequent snoeien van struiken, heesters en hagen kan tijdens een jaarlijks tuinonderhoud gebeuren. Wil je dat jouw tuin er altijd piekfijn onderhouden uitziet? Dan kies je best voor een aantal onderhoudsbeurten per jaar.

 

Tuinonderhoud en landschapsonderhoud
Een prachtige natuurlijke parel

Jouw tuin wordt weer omgetoverd in een natuurlijke oase van rust

Sterke struiken, hagen en heesters

Regelmatig onderhoud houdt je struiken, hagen en heesters sterk en gezond

Klaar voor het komende seizoen

Door op het juiste tijdstip te snoeien, kunnen de planten zich voorbereiden op het volgende seizoen

Regelmatig onderhoud van jouw tuin

Jouw tuin is een oase van rust. Je geniet van de natuurlijke omgeving en dat gaat nog beter wanneer jouw tuin er niet verwilderd bij ligt. Een net onderhouden tuin is het toppunt van ontspanning.

De Boomdokter helpt je graag om jouw tuin om te toveren tot die perfecte plek voor ontspanning. Een regelmatig onderhoud van jouw tuin zorgt ervoor dat struiken, hagen en heesters perfect passen in de omgeving. Ze blijven bovendien langer gezond en stralen het hele jaar door. Wil jij ook een tuin die altijd schittert? Neem dan contact op om een onderhoudsbeurt in te plannen.

Wat gebeurt er tijdens het tuinonderhoud?

Een tuinonderhoud is een complete service voor het onderhoud van struiken, hagen en heesters. De Boomdokter is gespecialiseerd in tuinonderhoud en landschapsonderhoud. Dankzij mijn jarenlange ervaring met bomen en tuinen, ben ik de ideale persoon voor het onderhoud van jouw tuin of plantsoen.

Tijdens een tuinonderhoud bekijk ik eerst even de actuele toestand van de verschillende planten.

 • Inspectie van de gezondheid van de verschillende planten, struiken, hagen en heesters
 • Weg snoeien van zwakke of zieke delen van de plant
 • Snoei voor een goede groei in de komende maanden
 • Wegsnoeien van overwoekerende delen van de planten
 • Esthetische vormgeving voor een mooie, natuurlijke tuin

Snoeien van struiken, heesters en hagen

Het snoeien van struiken, heesters en hagen is een erg belangrijk onderdeel van het tuinonderhoud en landschapsonderhoud. De Boomdokter is gespecialiseerd in de verschillende plantensoorten. Ik help je dan ook graag verder met het snoeien van jouw planten. Daarnaast geef ik je ook advies voor de verdere verzorging van de verschillende planten.

Is er een plant die ziek of zwak is? Dan krijg je tips en advies voor de verzorging. Zo kan je zelf eventueel aan de slag om je tuin weer te laten stralen.

Bestrijding van ziektes en plagen

Het gebeurt regelmatig dat ik tijdens een tuinonderhoud ontdek dat verschillende planten het slachtoffer zijn van een ziekte of plaag.

Er bestaan nogal wat plagen en de kans is dan ook reëel dat er in jouw tuin ook enkele ongewenste bezoekers ronddwalen. Denk maar aan slakken, motten, luizen of zelf de processierups. Ik breng mijn arsenaal aan hulpmiddelen om te bestrijden en vitaliseren mee en kan je helpen om jouw tuin weer gezond te maken! Gelukkig kan ik de aandoening of het probleem meestal snel opsporen en heb ik de knowhow om de verschillende ziektes en plagen te bestrijden.

Tijdens het onderhoud van jouw tuin onderzoek ik de verschillende planten en biedt oplossingen voor de bestrijding van ongewenste plagen en eventuele ziektes.

Tuinonderhoud
Onderhoud van de tuin
Tuinonderhoud door De Boomdokter

Waarom is tuinonderhoud belangrijk?

Het regelmatige onderhoud van jouw tuin zorgt ervoor dat jouw tuin altijd mooi en gezond blijft.

Ben je soms jaloers op het prachtige uitzicht dat je ziet in parken en openbare tuinen? De netjes onderhouden perkjes en de struiken die blaken van gezondheid? Als jouw tuin momenteel niet straalt, dan heeft die dringend een tuinonderhoud nodig! Door regelmatig te snoeien en verzorgen, hou je ook jouw planten en struiken in optimale conditie.

Snoeien zorgt ervoor dat je struiken en planten hun energie beter kunnen verdelen en dus sterker worden. Tuinonderhoud biedt dan ook tal van voordelen voor die belangrijke oase van rust in jouw achtertuin:

 • Struiken en hagen krijgen meer ademruimte door de snoei
 • Planten produceren meer jonge scheuten en groeien uit tot een mooie, volle struik
 • Tijdens het snoeien kan ik de planten controleren op plagen of ziektes
 • Struiken en heesters ontvangen meer direct zonlicht na het snoeien
 • Struiken, hagen en heesters zien er mooier uit na de snoei
 • Snoeien gaat overwoekering tegen en resulteert in een gecontroleerde groei
 • Tijdens het snoeien kan ik zieke of zwakke delen van de plant verwijderen

Wanneer moet er worden gesnoeid?

Het tuinonderhoud en het snoeien van hagen, struiken en heesters kan éénmaal per jaar gebeuren, maar het is nog beter om een frequent onderhoud te plannen.

Niet iedere plant kan op hetzelfde moment gesnoeid worden en de snoeikalender wordt veelal aangepast aan de bloeiperiode van de planten. Daarom kies je er best voor om een vakkundig expert te laten langskomen. Die kan je helpen met de snoei en je advies geven over de gezondheidstoestand van de verschillende planten in jouw tuin.

Waarom is De Boomdokter de perfecte match voor mijn tuin?

De Boomdokter beschikt over meer dan 20 jaar ervaring met tuinen. Je mag er dus van uit gaan dat wij heel goed weten waar we mee bezig zijn! Zelf behaalde ik een certificaat European Tree Technician en European Tree Worker. Al onze medewerkers behaalden ditzelfde certificaat. Jouw bomen, hagen, heesters, struiken, … zijn ongetwijfeld in goede handen!

Ik heb me laten leiden door mijn passie voor de natuur en er mijn beroep van gemaakt. Niets is mooier dan een weelderige tuin die alle kansen krijgt om te floreren. Die passie beleef ik niet enkel in mijn eigen tuin! Mijn medewerkers en ik houden ervan om de tuinen van anderen ook te laten schitteren. Dat merk je meteen wanneer De Boomdokter klaar is met jouw tuin!

Mijn tuin werd 2 maal per jaar door deze mensen opgeruimd. Alles wordt steeds netjes achtergelaten en de afspraken worden altijd nagekomen.
Jan

Ik maak jouw bomen veilig en gezond

De Boomdokter voorziet in advies, verzorging en onderhoud.

 

Contacteer ons en maak vrijblijvend een afspraak.