Bomen beheren in jouw park of bos

Bomen beheren met een efficiënt boombeheerplan

Ben jij de eigenaar van een park of bos? Of beschik je over een groot domein met veel bomen? Dan is een goed beheerplan geen overbodige luxe. Bomen beheren gaat namelijk niet vanzelf. Je hebt er kennis en knowhow voor nodig. Liefst van al maak je gebruik van een boombeheerplan voor een gecontroleerde en gebudgetteerde aanpak.

Bomen beheren in jouw park of bos
Restaureer natuurlijke pracht

Kies voor het herstel van verwaarloosde bomen

Draag zorg voor bestaande bossen en parken

Hou bestaande bomen in bossen en parken in optimale conditie

Beheer een grote hoeveelheid bomen in één beheerplan

Beheersplan voor grote terreinen met veel bomen

Bomen beheren

Ook parken, bossen, plantsoenen en grote tuinen hebben regelmatig onderhoud nodig. Wanneer een gebied meer dan 30 bomen bevat, is het vaak moeilijk om door het bos de afzonderlijke boom nog te zien! Om de natuurlijke schoonheid en charme van een bosrijk gebied te behouden, kies je er best voor om een regelmatig onderhoud in te lassen. Daarnaast is ook de inspectie van de gezondheid van de bomen belangrijk, want één zieke boom kan een groot effect hebben op de andere bomen in je collectie.

Grote ondernemingen of eigenaars van natuurgebieden hebben veel middelen om het onderhoud uit te voeren. Denk maar aan boswachters en onderhoudsdiensten die de parken netjes verzorgen. Als particulier heb je niet altijd toegang tot dezelfde middelen en budgetten. Je bent dus eerder op zoek naar een compact en rechtlijnig plan om jouw collectie bomen makkelijk in topvorm te houden.

Om jouw bomen te beheren, maak je dan ook best gebruik van een goed doordacht boombeheerplan dat rekening houdt met jouw middelen en budget.

Wat kan je verwachten van het boombeheerplan?

Het boombeheerplan is de perfecte oplossing om eigenaars van een groot bomenbestand te ontzorgen. De Boomdokter komt bij je langs en voert een grondig onderzoek uit van het bos of park. Ik bekijk de verschillende bomen die aanwezig zijn en voer een analyse uit van de huidige toestand van jouw bomenbestand. Nadat de analyse is uitgevoerd, ontvang jij een heleboel interessante informatie waarmee je meteen aan de slag kan.

Het boombeheerplan geeft je een net overzicht van je huidige bomenbestand, maar ook van de onderhoudswerkzaamheden die nodig zijn om de bomen te restaureren, onderhouden en gezond te houden.

 • Plan en beschrijving van de aanwezige bomen
 • Boomfitanalyse van het huidige bomenbestand
 • Boom veiligheidsanalyse voor het complete terrein
 • Aanwezig problemen in het huidige bomenbestand
 • Te verwachten problemen in de nabije toekomst
 • Onderhoudsadvies om verwaarloosde bomen te restaureren
 • Tips en advies om problemen aan te pakken of te voorkomen
 • Onderhoudsadvies om gezonde bomen gezond te houden
 • Structurele planning voor de toekomst
 • Planning voor de benodigde frequentie van een boomfitanalyse
 • Raming van de kosten voor de uitvoering van het beheerplan
Bomen beheren in een park of bos
Bomen beheren met een boombeheerplan
Groen beheer

Heb ik een boombeheerplan nodig?

Tien bomen in jouw tuin beheren is een heel ander gegeven dan het beheer van een bos of natuurpark. Wanneer het beheer over honderden of duizenden bomen gaat, doe je er goed aan om een degelijk boombeheerplan op te laten stellen door een expert.

Het boombeheerplan is ontwikkeld voor de eigenaars van grote aantallen bomen. Ook personen, ondernemingen of gemeentes die graag een verwaarloosd stuk grond in zijn natuurlijke pracht willen herstellen, kunnen gebruik maken van een boombeheerplan om grote aantallen bomen te beheren en verzorgen.

 • Beheer van tuinen of parken met meer dan 30 bomen
 • Herstellen van verwaarloosde bomen, bossen en parken

Bomen beheren met een boombeheerplan is bedoeld voor particulieren die aan de slag willen met een groot aantal bomen. Zo stelde ik in het verleden beheerplannen op voor mensen met een groot privé park, kloostertuinen, pastorijtuinen en privé collecties met bijzondere bomen.

Waarom heb ik een boombeheerplan nodig?

Als eigenaar van bomen ben jij zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van die bomen.

Je wordt verondersteld om als een goede huisvader je bomen te onderhouden en verzorgen.

Op die manier blijven de bomen in topconditie en vormen ze geen gevaar voor hun omgeving. In dat opzicht is boomveiligheid dan ook een essentieel begrip, want je wil er zeker van zijn dat jouw bomen geen schade berokkenen aan anderen. Ook de boomfitanalyse is een interessante oplossing om er zeker van te zijn dat jouw bomen in goede gezondheid verkeren.

 • Het onderhoud en beheer van de bomen is je verantwoordelijkheid
 • Je bent aansprakelijk voor een veilige collectie bomen
 • Goed beheerde bomen worden veel ouder dan gemiddeld
 • Zorg voor een goed onderhoud van een groot aantal bomen
 • Hou de gezondheid van je bos nauwlettend in de gaten
 • Het verhoogt de waarde van je eigendom met 10- 15%

Bomen beter beheren met groen beheer?

Beschik jij over een park of domein met meer dan 30 bomen? Dan heb je ongetwijfeld baat bij een slim doordacht plan voor het beheer van jouw bomen. Reken op de ervaring van een expert en schakel De Boomdokter in! Ik kom persoonlijk bij je langs voor de analyse van jouw bomen.

Daarna voorzie ik je van een uitgebreide planning voor het beheer van jouw bomen. Je mag er van uit gaan dat je je in de toekomst minder zorgen hoeft te maken over je planning en budget. Het boombeheerplan bevat alle informatie die jij nodig hebt voor een verantwoord en gebudgetteerd boombeheer!

Wij zijn zeer tevreden van de goede service alsook het advies. Daarnaast leveren ze kwalitatief materiaal! Aanrader!
Brent

Ik maak jouw bomen veilig en gezond

De Boomdokter voorziet in advies, verzorging en onderhoud.

Contacteer ons en maak vrijblijvend een afspraak.