Bomen beschermen

Analyseer geplande werkzaamheden en bescherm jouw bomen

Ga je verbouwen of heb je plannen om grondwerken uit te voeren, maar wil je jouw prachtige bomen niet beschadigen of verliezen? Laat een grondige analyse uitvoeren om het effect van de werkzaamheden op de bomen te berekenen. Op die manier kan je bomen beschermen tijdens de werken.

Bomen beschermen bij werken
Werkzaamheden analyseren

Analyseer het effect van de werkzaamheden op jouw bomen

Beperk de risico’s

Een grondige analyse helpt je om de risico’s te minimaliseren

Geniet langer van jouw bomen

Voorkom beschadiging en schade aan jouw bomen tijdens de werken

Boombescherming tegen wat?

Je geniet mateloos van de rust in jouw eigen tuin. De schaduw van jouw bomen brengt verkoeling en je wil graag nog jaren genieten van de natuurpracht. Maar je plant ook een verbouwing of gemeentewerkers komen langs in je straat om de berm open te leggen. Welk effect hebben die werkzaamheden op jouw bomen?  Hoe kan je zeker zijn dat je de bomen en hun wortels niet beschadigt?

Bomen kunnen beschadigd geraken door allerlei factoren. Soms wordt die schade veroorzaakt door een natuurlijk onevenwicht of soms wordt de boom ziek. Dit type schade kan je laten analyseren met een boomfitanalyse.

Schade door externe factoren is vaak makkelijk te voorkomen. Wanneer je werkzaamheden goed plant en rekening houdt met je bestaande bomen, is de kans groot dat jij al je bomen kan behouden. Deze factoren kunnen schade berokkenen aan jouw bomen en je kunt jouw bomen beschermen tegen een heleboel van deze aanvallen:

 • Bomen beschermen bij werken
 • Bomen beschermen bij grondwerken
 • Bomen beschermen op een werf
 • Bomen beschermen bij graafwerken
 • Bomen beschermen bij werken aan een vijver
 • Bescherming bij andere werkzaamheden die in de nabijheid van de bomen gebeuren
Boom beschermingszone tijdens werkzaamheden
Boombescherming tegen grondwerken
Bomen beschermen bij werken in de tuin

Waarom kiezen voor boombescherming?

De Boomdokter is gespecialiseerd in bomen en de gezondheid van bomen. Na het succesvol afronden van verscheidene boomspecifieke opleidingen mocht ik mezelf specialist noemen. Daarbij komen nog deze vele jaren ervaring en de ongebreidelde passie voor de natuur die me drijven om bomen te verzorgen en redden.

Heb jij een prachtige tuin met kleine, jonge bomen of eerder charmante oudere bomen? De bomen in jouw tuin gaan in veel gevallen al lang mee. Ze voorzien je van schaduw en vormen een charmante, groene aanwezigheid in je tuin. Het zou dan ook bijzonder spijtig zijn om die bomen te zien sterven in de periode na het uitvoeren van werkzaamheden.

Werkzaamheden en grondwerken brengen vaak veel schade toe aan bomen, ook al zien we dat effect niet altijd meteen. Met een goede boomeffectenanalyse weet je perfect welke handelingen risicovol zijn en welke handelingen je eventueel kan aanpassen om jouw bomen te redden.

Dit kan er allemaal mislopen tijdens de werkzaamheden:

 • Wortels worden beschadigd tijdens graafwerken
 • Wortels worden compleet doorgezaagd tijdens grondwerken
 • Kranen en zware machines rijden over de wortels en beschadigen ze
 • Takken worden blindelings afgezaagd om meer ruimte te creëren
 • Pompen trekken het water weg bij je bomen

Al deze ingrepen hebben een rampzalig effect op bomen. De kans is dan ook groot dat ze onherstelbare schade oplopen. Zorg er dus zeker voor dat je voor de aanvang van de werken een boomeffectenanalyse laat uitvoeren!

Boomeffectenanalyse of BEA

De boomeffectenanalyse of analyse voor boombescherming bestaat uit een studie van de effecten van de werkzaamheden op jouw bomen. Je plannen worden bestudeerd en De Boomdokter analyseert of jouw bomen hier hinder van zullen ondervinden. Deze boomeffectenanalyse is erg uitgebreid. Ik moet bovendien een heleboel informatie vergaren over de bomen én de werkzaamheden.

Het belangrijke voordeel is natuurlijk dat je jouw bomen gezond en fit houdt, ook tijdens en na de werken!

 • Analyse van de ligging van de wortels
 • Analyse van de bouwplannen en grondplannen
 • Eventuele raakpunten aanduiden
 • Gevaren en risico’s blootleggen
 • Oplossingen aanbieden om de bomen te beschermen
Super vriendelijk, goede service. Iemand die mensen wil helpen met goed materiaal en de nodige uitleg.
Joachim

Ik maak jouwbomen veilig en gezond

De Boomdokter voorziet in advies, verzorging en onderhoud.

 

Contacteer ons en maak vrijblijvend een afspraak.