Boomtechnisch advies

De Boomdokter verleent technisch advies en zorgt voor een onafhankelijke expertise bij juridische geschillen

Als onafhankelijk European Tree Technician breng ik de expertise mee om advies te verlenen bij juridische geschillen, rechtszaken en verzekeringskwesties. Deze service is beschikbaar voor iedere eigenaar van bomen, maar ook voor tuinaannemers, juristen en verzekeringsmaatschappijen.

Boomtechnische bijstand
Juridische bijstand

Bijstand bij juridische geschillen

Bijstand in rechtszaken

Technische controle en opvolging bij rechtszaken

Bijstand in verzekeringskwesties

Onafhankelijke expert bij verzekeringsclaims

Boomtechnisch advies: wat mag je verwachten?

Geschillen en juridische kwesties zijn zaken waar niemand op zit te wachten. Je wil zo snel mogelijk duidelijkheid en die onaangename zaak moet zo snel mogelijk opgehelderd worden. Of het nu gaat een een verzekeringsclaim voor een schade die jouw boom veroorzaakt heeft of om een akkefietje tussen jou en je buurman, De Boomdokter brengt altijd meer duidelijkheid.

Je zit natuurlijk niet te wachten op juridische problemen, maar dat betekent niet dat het jou niet kan overkomen. De Boomdokter beschikt over de juiste expertise om je bij te staan met boomtechnische bijstand tijdens een juridisch geschil.

Boomtechnische bijstand en analyse

Boomtechnische bijstand wordt regelmatig gevraagd bij geschillen en verzekeringskwesties. In dit geval zijn particulieren, juristen of verzekeringsmakelaars op zoek naar het onafhankelijk advies van een expert ter zake. Wanneer het geschil of de claim met bomen te maken heeft, kan je dus bij mij terecht als onafhankelijk adviseur!

Juridische bijstand bij geschillen

Niemand zit erop te wachten, maar soms gebeurt het toch:

 • Je buurman klaagt over takken die tegen de haag duwen of over een boom die deels over zijn woning leunt
 • Een andere buurman is ontevreden over de schaduw die jouw bomen over zijn zonnepanelen werpen
 • Misschien twijfel jij wel over de gezondheid van die boom die zo dicht tegen jouw huis aanleunt
 • De Boomdokter heeft ervaring met het onderzoek van bomen en helpt je dan ook bij geschillen over bomen
Boomtechnische bijstand bij schade door boom
Boomtechnisch advies bij schade door boom
Beschadiging wortels door grondwerken

Wie kan gebruik maken van juridisch advies?

Mijn hulp wordt regelmatig ingeroepen om boomtechnisch advies te verlenen in verschillende soorten situaties. Je kunt bij mij terecht als particulier, maar ook als jurist of verzekeringsmakelaar.

Enkele voorbeelden van alledaagse situaties waarbij boom technische bijstand of juridisch advies wenselijk is:

 • Geschillen tussen buren: Je krijgt een nieuwe buurman die meteen zonnepanelen op het dak installeert. Jouw bomen, die al 30 jaar op dezelfde plaats staan, blijken plots een probleem te zijn, want ze zorgen voor een schaduw op de zonnepanelen. Je buurman vraagt om de bomen te verwijderen, maar daar heb jij natuurlijk geen interesse in! De Boomdokter komt ter plaatse om de situatie in te schatten. Ik doe er alles aan om de bomen te redden. Eventueel kan een kleine toegeving door een snoeibeurt de gemoederen bedaren. Meestal sta je recht in jouw schoenen wanneer jouw bomen veilig zijn en zich op jouw domein bevinden.
 • Geschillen tussen particulieren en ondernemers: Je internetprovider komt bij je langs om een nieuwe set kabels te steken. Dat kan gebeuren op hun initiatief of omdat jij erom hebt gevraagd. Een onafhankelijke aannemer komt bij je langs en begint meteen met graafwerken voor de plaatsing van jouw nieuwe kabels. Je vindt dat de graafwerken veel te dicht bij jouw bomen gebeuren en bent bang dat de bomen of wortels beschadigd zullen raken. Je legt de werken meteen stil en neemt contact op met De Boomdokter. Ik bekijk de situatie en schat in of er een risico bestaat. Daarnaast kan ik ook evalueren of de graafwerken inderdaad schade hebben veroorzaakt.
 • Verzekeringskwesties: Je parkeert jouw auto aan de rand van het bos om er een wandelingetje te maken. Bij je terugkomst ontdek je dat er een grote tak uit een boom is gevallen, recht op jouw auto! Wie is er aansprakelijk? Verzekeringsagenten doen vaak beroep op mijn boomtechnisch advies om te bepalen hoe een schadeclaim moet worden aangepakt.

Wanneer kan ik gebruik maken van boomtechnische bijstand?

De Boomdokter verleent juridisch advies in verband met bomen. Dat betekent dat ik bij je langskom om de exacte situatie in te schatten. In sommige gevallen betreft het de locatie van een boom of eventueel overhangende takken. In andere gevallen is er al schade ontstaan en vraagt men om mijn advies over de technische aspecten van de boom. Er kan eventueel een onderzoek worden uitgevoerd om te bepalen of de boom in goede gezondheid verkeert en of er een risico bestaat dat de boom schade zal veroorzaken.

Het juridisch advies is beschikbaar voor eigenaren van bomen, maar ook voor andere particulieren die twijfels hebben over een bepaalde boom. Ook verzekeringsagenten en juristen kunnen bij mij terecht wanneer er een geschil bestaat over een schadegeval.

Je kan gebruik maken van het juridisch advies bij geschillen, maar ook bij schadegevallen:

 • Bij geschillen over bomen die bepaalde grenzen overschrijden
 • Bij onenigheid over de veiligheid of het gevaar van een boom
 • Bij schadegevallen
 • Bij ieder geschil waar je zelf niet over voldoende boomtechnische expertise beschikt om de situatie correct te beoordelen!

Heb je het officiële rapport voor boomveiligheid nodig?

Bij geschillen of schade is het vaak moeilijk om te achterhalen wie recht in zijn schoenen staat en wie niet. Iedereen is immers overtuigd van eigen gelijk. De Boomdokter is gecertificeerd boomspecialist en heeft de juiste diploma’s op zak om je te voorzien van compleet advies.

Het is dan ook mogelijk om een officieel rapport voor boomveiligheid aan te vragen. Het rapport kan worden uitgereikt op aanvraag van de klant na het uitvoeren van een onderzoek van de boom. Het officiële rapport voor boomveiligheid is een bewijs dat jij de boom hebt laten onderzoeken en dat deze wel of geen gevaar inhoudt. Komt het later tot een geschil, dan heb jij alvast de juiste documentatie in handen!

Ik had Wouter Crucke liever eerder ontmoet, dan had ik het gelijk goed kunnen doen. Als je zelf, zoals ik, geen al te groene vingers hebt, moet je iemand vinden op wie je kan vertrouwen om je van het juiste advies en de juiste diensten te voorzien. De Boomdokter beantwoordt tot nog toe perfect aan dat profiel!
Hendrik

Ik maak jouw bomen veilig en gezond

De Boomdokter voorziet in advies, verzorging en onderhoud.

 

Contacteer ons en maak vrijblijvend een afspraak.