Boomveiligheidscontrole

Verzeker je ervan dat jouw bomen veilig zijn voor omgeving en mens

Als eigenaar ben je verantwoordelijk voor de boomveiligheid en het beheer van jouw bomen. Een boomveiligheidsanalyse is de beste manier om te achterhalen of jouw bomen geen gevaar betekenen voor jezelf, anderen of omstaande gebouwen. Door een boomveiligheidscontrole of een analyse van de veiligheid van jouw bomen te laten uitvoeren, kan je met een gerust gevoel op beide oren slapen!

Boomveiligheid
Een gerust gevoel over jouw bomen

Verzeker je van de veiligheid van jouw bomen

Beheer jouw bomen als een goede huisvader

Neem verantwoordelijkheid voor jouw bomen

Officieel rapport boomveiligheid

Ontvang een officieel veiligheidsrapport van een European Tree Technician

Waarom een boomveiligheidscontrole laten uitvoeren?

Is er al een keer een zware tak uit één van jouw bomen naar beneden gevallen? Soms gebeurt dat door een krachtige windstoot, maar het kan ook zomaar gebeuren dat er een zware tak naar beneden valt omdat de boom in minder goede conditie is. Een ongezonde boom die het einde nabij is, kan zelfs omvallen. Denk maar aan de gevolgen die het kan hebben wanneer één van jouw bomen op jouw auto valt, of erger nog: jouw woning of die van de buren!

Door een boomveiligheidscontrole te laten uitvoeren door een gespecialiseerd boomdokter verzeker je jezelf ervan dat jouw bomen geen gevaar betekenen voor personen of bezittingen.

Voor wie is de boomveiligheidsanalyse?

Is het nodig om een boomveiligheidsanalyse te laten uitvoeren? Dat hangt van verschillende zaken af. Jij beslist namelijk zelf of je een controle laat uitvoeren. Jij bent aansprakelijk voor de bomen die op jouw terrein staan. Valt er een grote tak of valt de hele boom, dan zijn de gevolgen voor jouw eigen rekening. Zo kan een tak of boom op jouw wagen vallen, maar die kan ook op de garage of de woning vallen.

Om potentiële gevaren te ontdekken voordat er ongelukjes gebeuren, is een boomveiligheidsanalyse de perfecte oplossing voor een gerust gemoed! De boomveiligheidsanalyse wordt uitgevoerd bij eigenaars van bomen thuis, maar ook voor tuinaannemers die een extra service willen aanbieden aan hun klanten.

Stormschade door omgevallen boom
Schade-omgevallen-boom
Omgevallen boom op auto

Boomveiligheid: wat houdt het in?

De boomveiligheidsanalyse bestaat uit verschillende onderdelen. Door deze aspecten te combineren, kan ik je een duidelijk en compleet beeld geven van de actuele toestand van je boom of bomen. Voorzienbare problemen kunnen voorkomen worden en jouw bomen blijven langer gezond!

Visuele inspectie

Tijdens de visuele inspectie of Visual Tree Assessment wordt de complete boom aan een visueel onderzoek onderworpen. Ik bekijk ieder deel van de boom om er zeker van te zijn dat de boom in goede conditie is. Bij deze visuele controle kan ik ook meteen inschatten of bepaalde takken los zitten of een gevaar vormen.

Technische controle

Net als bij de boomfitanalyse kan er ook bij de veiligheidscontrole een technische analyse uitgevoerd worden. Tijdens een technische controle analyseren we de gezondheid van de boom met technische apparatuur. Je kan namelijk niet ieder probleem met het blote oog zien. Dankzij het gebruik van technische apparatuur kan ik je voorzien van een diepgaande analyse en duidelijk advies.

Ervaring en opleiding

De Boomdokter beschikt over een jarenlange ervaring met bomen. Daardoor kan ik sneller de link leggen tussen de gegevens die ik verzamel. Daarnaast volgde ik de opleiding tot European Tree Technician en European Tree Worker. De kennis die ik daar vergaarde, pas ik toe in jouw tuin!

Aanbevelingen en advies

Nadat de boomveiligsheidscontrole is uitgevoerd, voorzie ik je van uitgebreid advies en specifieke aanbevelingen die je kan toepassen in de praktijk. Met het advies dat je ontvangt na de analyse kan je met een gerust geweten zeggen: mijn bomen vormen geen enkel gevaar voor mens en omgeving!

Risico bij overslaan boomveiligheid controle

De veiligheidsanalyse overslaan durft wel eens voor onvoorziene problemen te zorgen. Zo hoorden we al meermaals dat klanten een professionele snoeier inschakelden om overhangende takken te snoeien. Die overhangende takken bogen zich namelijk over de oprit van de buren en dat kon wel eens een gevaar opleveren.

De professionele snoeier maakte het zichzelf gemakkelijk door de boom bijna kaal te snoeien. Gevaarlijke takken werden verwijderd, maar de boom verloor alle charme. Overmatig snoeien kan er trouwens ook voor zorgen dat de boom sterft.

Een duidelijke boomfitanalyse geeft je duidelijke en concrete informatie over wat er juist moet gebeuren. Enkel de takken die een gevaar opleveren, moeten worden gesnoeid. Op die manier blijft jouw boom mooi, gezond en veilig!

Ontvang officieel rapport van boomveiligheid

De Boomdokter is een gecertifeerd boomspecialist met de juiste opleidingen en diploma’s op zak. Na het afronden van verschillende opleidingen als European Tree Technician, European Tree Worker en een Bachelor in de Boomkunde, ben ik dan ook gespecialiseerd in bomen.

Het officieel rapport boomveiligheid kan aangevraagd worden na het uitvoeren van de boom veiligheidscontrole. Het is een officieel document dat stand houdt voor verzekeringsmaatschappijen en in rechtbanken.

Het document is een geldig bewijs dat jij een controle hebt laten uitvoeren en dus niet aansprakelijk gesteld kan worden bij eventuele schade of geschillen! Na het uitvoeren van dit onderzoek sta jij recht in jouw schoenen!

Boom veiligheidscontrole en boomfitanalyse

De boomveiligheidscontrole komt in grote lijnen overeen met de boomfitanalyse. Die analyse geeft je alle nodige informatie om jouw bomen een lang en gezond leven te bieden.

Bij de boomveiligheidscontrole ligt de focus iets meer op het aspect veiligheid. De gezondheid van de boom wordt zeker ook onderzocht, maar een belangrijk aspect van dit onderzoek is om jou de zekerheid te bieden dat de boom niet kan omvallen of schade kan berokkenen. Zo geniet jij langer van jouw prachtige tuin en voorkom je ongewenste problemen!

Ik wou even melden dat wij zeer tevreden zijn van de service bij ons. Onze bomen staan er mooi bij en u hebt ons de juiste raad gegeven hebt. Het was de prijs waard en ik zou het opnieuw doen!
Xavier

Ik maak jouw bomen veilig en gezond

De Boomdokter voorziet advies, verzorging en onderhoud.

 

Contacteer ons en maak vrijblijvend een afspraak.