Levertijd en verzendkosten

De Boomdokter doet zorgvuldig zijn best om jouw bestelling zo spoedig mogelijk bij jou af te leveren. Bestellingen die op werkdagen vóór de middag worden gedaan, proberen wij dezelfde dag nog te verzenden. Het lukt ons echter niet om dit altijd na te komen, soms zijn producten niet voorradig en dan kan de levering van uw bestelling een paar dagen langer duren. In het geval dat er niet binnen de paar dagen kan geleverd worden, dan brengen wij jou hier natuurlijk zo spoedig mogelijk van op de hoogte.

De vermelde prijzen zijn steeds exclusief verzendkosten. De verzendkosten bedragen worden telkens berekend tijdens het afrekenen en zijn afhankelijk van hoeveelheid en soms ook van omvang en/ of gewicht. Een volle pallet met 36 zakken meststof kan bvb niet verzonden worden voor dezelfde prijs als een snoeischaar.

Levering verloopt via de postbode of pakketbezorger van DPD, Schenker of PostNL. Over het algemeen zal de aflevering de eerstvolgende werkdag tussen 9:00 en 18:00 plaatsvinden. Helaas kunnen wij het moment van aflevering niet garanderen.

Voor leveringen van machines is altijd een langere termijn voorzien van minstens 10 werkdagen. Machines worden geleverd in kratten en met grote vrachtwagens, dit soort leveringen kunnen niet om een kortere termijn uitgevoerd worden. Sedert 2020 zijn leveringen van machines ook sterker vertraagd door de lagere voorraden en toeleveringen van onderdelen; een gevolg van de economische conjuctuur van de voorbije 2 jaar. Omdat sommige mensen er een sport van maken om bestellingen te plaatsen bij verschillende aanbieders en die tegen mekaar uit te spelen zien wij ons verplicht om dit tegen te gaan door artikel 11 uit onze algemene voorwaarden ook hier neer te schrijven:

11. In gebreke blijven
Indien de klant nalaat zijn verplichtingen te voldoen is Vartago BVBA gerechtigd, zonder recht op schadevergoeding voor de klant, om de overeenkomst op te schorten, te verbreken of als ontbonden te beschouwen. Bij
zulke verbreking of ontbinding is, ongeacht de betalingsverplichting voor gedane prestaties, door de klant een schadevergoeding verschuldigd ten bedrage van 35% van de in overeenkomst bepaalde prijs wegens
winstderving.