Verkoopsvoorwaarden

Algemene Voorwaarden

Klaar en Duidelijk.

Voor iedereen die houdt van Klaar en Duidelijk, hebben we onze algemene voorwaarden in duidelijke taal (= leesbaar en begrijpbaar) opgeschreven.

Of heb je liever een stevige juridische tekst? Geen zorgen. We hebben ook nog de oude versie voor je, daar staat precies hetzelfde in, maar dan lekker saai, helemaal onderaan.

Definities

We hebben geprobeerd onze voorwaarden zo simpel en helder mogelijk te houden. Het is dus niet nodig je om de oren te slaan met definities. Maar wel leuk.

 1. Klant = Koning.
 2. Service = Onze obsessie.
 3. Specialisme = Onze specialiteit.
 4. Eigenzinnig = Een beetje anders

Identiteit van de ondernemer

 1. De Boomdokter BVBA.
 2. Je kunt ons zo bereiken met de telefoon: Bel +32 51 35 00 10
  Mailen: info@deboomdokter.be
  Langskomen: bogaardestraat 236a, 9990 Maldegem

Bekijken: Youtube
Tweeten: De_Boomdokter
Vriend worden: Facebook.com/deboomdokter

 1. We zijn 6 dagen per week telefonisch bereikbaar:Maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 18.00 uur, uitgezonderd op woensdag en donderdag.
  Zaterdag van 9.00 uur tot 12.00 uur
 2. Kom je langs? Gezellig!
  De Boomdokter is zelf niet altijd aanwezig. Wil je persé Wouter spreken of heb je echt technische informatie nodig over bomen of onze gereedschappen, dan geef je toch beter eerst een belletje op +32 51 35 00 10 om te informeren wanneer Wouter aanwezig is.
 3. En als je van lange nummers houdt, dit is ons BTW-nummer: BE 0831 686 413

Toepasselijkheid

 1. Wij doen ons best deze algemene voorwaarden onder jouw aandacht te brengen. Er staat namelijk in wat wij voor je doen en wat we van jou verwachten. Als je iets bij ons koopt of hebt gekocht, natuurlijk. Anders is het niet zo toepasselijk.
 2. Soms bieden wij aparte voorwaarden aan bij een product. Ook dan gelden deze algemene voorwaarden. Als de verschillende voorwaarden elkaar tegenspreken, kies jij de meest gunstige. Maar zie ook punt 3.
 3. Wij doen niet zo moeilijk.
 4. Om een bestelling te kunnen plaatsen, moet je minstens 18 jaar oud zijn. Als je geen 18 bent, vragen we je om de bestelling door je ouders of wettelijke voogd te laten plaatsen. Als we merken dat een bestelling geplaatst is door een minderjarige, kunnen we deze bestelling weigeren.
 5. Het plaatsen van een bestelling op de website geldt als uitdrukkelijke aanvaarding van onze algemene voorwaarden die steeds beschikbaar zijn via onze website.

Het aanbod

We vertellen je altijd eerlijk wat, wanneer en hoe je iets kunt kopen, wat het kost en of je het kunt ruilen. Beloofd.

De overeenkomst

 1. Je doet online zaken met ons in een veilige webomgeving, beveiligd door Combel en voorzien van een SSl-certificaat.
 2. Als je een bestelling bij ons plaatst, krijg je daarvan een bevestiging per e-mail. Jouw bestelling is compleet en de overeenkomst tussen ons is definitief zodra we voor jouw betalingstransactie met krediet- of debetkaarten de goedkeuring door de uitgever van de kaart ontvangen hebben. We aanvaarden Bancontact/Mister Cash, Paypal, Visa, MasterCard, overschrijving, contant. Indien de uitgever van je kaart weigert om in te stemmen met je betaling aan ons, kunnen wij niet verantwoordelijk worden gesteld voor vertragingen bij de levering en/of niet-levering van jouw bestelling. Bestellingen zonder geldige betaling op naam van de geregistreerde kaarthouder worden niet aanvaard of verwerkt.
 3. Wij voegen alle informatie en gegevens die je nodig hebt bij je bestelling, maar het meeste vind je ook op onze website. Specifieke informatie zoals een handleiding of gebruiksaanwijzing vind je bij het product in de shop. Algemene informatie over bomen, snoeien, moestuinieren, … vind je in mijn blog. Instructies, tips & tricks kan je ook vinden op mijn Youtube kanaal. En Het is natuurlijk wel handig als je de (digitale) bon goed bewaart.

Herroepingsrecht

 1. Heb je het product één keer uitgetest en ben je er niet blij mee? Dan mag je het binnen 14 dagen na ontvangst retourneren. We sturen je een nieuw product of je ontvangt je betaling binnen 3 dagen terug. Op voorwaarde dat de teruggestuurde producten niet beschadigd of vuil zijn, in de originele en volledige verpakking zitten, in perfecte staat verkeren en géén gebruikssporen vertonen.
 2. “Daarom” accepteren we ook als reden
 3. Geldt niet voor alle producten. Herroepen kan niet voor
  1. bederfbare producten zoals bvb de natuurlijke bestrijdingsmiddelen als aaltjes of lieveheersbeestjes
  2. producten met een vervaldatum.
  3. Voor zaken die op maat gemaakt werden.
  4. Goederen die verzegeld zijn omwille van hygiënische of gezondheidsredenen (sproeimiddelen, bestrijdingsmiddelen, …)
  5. Goederen die niet tot het normale gamma behoren en specifiek voor jou besteld werden.
  6. Is niet van toepassing op goederen die niet online gekocht werden.
 4. Aankopen van machines (kliefmachines, minigravers, dumpers, …) kunnen ook herroepen worden.  Machines zijn vaak op bestelling en worden gereserveerd voor de koper.Omdat dit goederen zijn met grotere bedragen en er een teruggave gebeurt van de betaling, is er een administratieve kost die moet betaald worden wanneer een aankoop herroepen wordt. Deze vergoeding is afhankelijk van het bedrag van de aankoop:
  1. 10% van het aankoopbedrag wanneer tussen de 1000€ & 2000€
  2. 15% van het aankoopbedrag wanneer tussen de 2000€ & 10.000€
  3. 20% van het aankoopbedrag wanneer hoger dan 10.000€

Retouren? Alle beloftes op een rijtje

 • ‘Daarom’ accepteren we ook als reden.
 • Je pakketje mag je altijd retour sturen indien vergezeld van het retourformulier:
  • in geval van een defect worden verzendkosten terug betaald. Wij regelen een ticket voor jou en je mag het pakketje afgeven in een afhaalpunt.
  • in andere gevallen zijn de verzendkosten voor de klant. Je mag het pakketje versturen (met bijvoorbeeld dpd, gls, postNL, of Bpost), voorzien van een korte nota met je gegevens en de reden van terugzenden.
 • 14 dagen bedenktermijn, na ontvangst van je product. Na melding heb je nog eens 14 dagen de tijd om het daadwerkelijk te retouren. De terugbetaling geschiedt binnen de 14 dagen.
 • Minimaal 2 jaar garantie op al onze producten
 • Besluiten we je product om te ruilen? Dan sturen we zo snel mogelijk een nieuwe naar je toe.
 • Krijg je je geld terug? Dan storten we dit binnen de week (5 werkdagen) op je rekening.
 • Is je product kapot? In 90% van de gevallen heb je binnen 14 dagen weer een werkend product in huis.

Neem eerst contact met ons op!

Klachten, retouren en herroepingsrecht

Uiteraard willen we retouren zo gemakkelijk mogelijk maken, maar we kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt voorafgaandelijk aan je aankoop. Neem eerst contact met ons op of bel ons onmiddellijk op 051 35 00 10 (enkel in de namiddag telefonisch bereikbaar), je zal merken dat wij er alles aan doen om je te helpen. Bij De Boomdokter kom je terecht bij een klein familiaal bedrijf, géén megagrote (lees: onpersoonlijke) firma waar je een nummer bent. Nee, hier kan je nog praten met ons of met de zaakvoerder, op een normale manier. Of kom gewoon eens langs. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr  Wanneer uw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om uw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

Verplichtingen tijdens bedenktijd

Tijdens de bedenktijd mag je het product uitpakken of gebruiken zoals je dat in de winkel zou doen. Gebruik je het product zodanig dat het niet meer in ‘winkelstaat’ is, dan kan het zo zijn dat je minder geld voor het product terugkrijgt.

Verzendkosten in geval herroeping

Wij regelen de afhaling maar de bijhorende (verzend)kosten zijn wel voor de koper.

Verplichtingen van De Boomdokter (Vartago bvba) bij herroeping

Zodra jij binnen 14 dagen bij ons aangeeft iets terug te willen sturen, doen wij dit:

 • We sturen na ontvangst van jouw aanvraag een bevestiging, en;
 • We sturen je een nieuw product of je ontvangt je betaling binnen 3 dagen terug.

Uitsluiting herroepingsrecht

Je begrijpt vast dat je de volgende artikelen niet kunt terugsturen:

 • Vloeibare producten waarvan de verzegeling is verbroken of de verpakking is geopend.
 • Verbruiksartikelen zoals beschermfolie of reinigingsvloeistof waarvan de verpakking is geopend.
 • Ingewisselde of ingevulde vouchers of tegoedbonnen.
 • Artikelen zoals snoeischaren, takkenscharen, buxusscharen, touwen, bijlen, winch, keerhaken, boomezels die al een keertje gebruikt werden . Deze kun je niet ruilen.
 • Levende producten zoals aaltjes of wormen, … .
 • Bederfbare producten zoals bvb de natuurlijke bestrijdingsmiddelen als aaltjes of lieveheersbeestjesproducten met een vervaldatum.
 • Voor zaken die op maat gemaakt werden.
 • Goederen die verzegeld zijn omwille van hygiënische of gezondheidsredenen (sproeimiddelen, bestrijdingsmiddelen, …)
 • Goederen die niet tot het normale gamma behoren en specifiek voor jou besteld werden.
 • Goederen die niet online gekocht werden.

De prijs

 1. Er is geen verschil tussen de prijzen in onze winkel en op onze website.
 2. Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw en alle wettelijke bijdragen.
 3. Normale verzending is altijd volgens de opgegeven prijs
 4. Kies je voor De Boomdokter snelzending, dan komt er 9,95 euro verzendkosten bij.

Conformiteit en garantie

 1. Je hebt recht op een goed product, punt. Is er toch iets mee aan de hand, dan lossen we het voor je op. Hierbij volgen we altijd de wet.

Levering en uitvoering

 1. Wij doen ons best om jou goed van dienst te zijn. Dat is onze eerste bezorgdheid.
 2. Als je maandag t/m vrijdag voor 18hr00 uur iets bij ons bestelt, ontvang je het 1-2 dagen na de dag van bestelling. Je ontvangt je bestelling op maandag, uiterlijk dinsdag, als je het op zaterdag voor 18.00 uur bestelt. Uitzonderingen op onze bezorging worden aangegeven bij het product of in het winkelmandje. Als de bezorging van het product langer duurt, of als we niet alles op tijd kunnen bezorgen, hoor je dat zo snel mogelijk. Op dat moment kun je afzien van je aankoop. Als je van tevoren al had betaald, krijg je je betaling binnen 3 dagen teruggestort.
 3. Als we een besteld product niet meer kunnen leveren krijg je je geld terug, of bieden we je een goed alternatief aan. Zo’n vervangend artikel mag je altijd ruilen.
 4. Als een product beschadigt of kwijtraakt voordat het bij jou of een door jou aangewezen ontvanger aankomt, is dat onze verantwoordelijkheid.
 5. Er wordt een gratis levering voorzien bij een aankoop van meer dan 80€ incl btw. Hierop zijn een aantal uitzonderingen. Goederen welke een uitzonderlijk gewicht, formaat, aantal hebben of andere zaken die afwijken van een normaal pakjes transport (lees: max 30 kg en een gemeten omtrek van max 150cm), zijn onderhevig aan andere, duurdere transport prijzen. Door deze uitzonderingen kunnen ze niet gratis verstuurd worden binnen diezelfde regeling. Er staat telkens een vermelding van deze uitzondering bovenaan de detailpagina van een product.

Betalen

 1. Als wij je vragen een bedrag vooruit te betalen, maken we direct na ontvangst je bestelling in orde.
 2. Klopt iets niet in de betaalgegevens? Laat het ons dan weten.
 3. We aanvaarden alle betaalmiddelen die op onze website vermeld staan.

Overmacht

 1. Als er sprake is van een overmachtssituatie kan het zijn dat wij onze verplichtingen richting jou niet meer kunnen waarmaken. Dat hoor je zo snel mogelijk. Zodra deze overmachtssituatie voorbij is zullen we onze beloftes inlossen. Als dat te lang duurt kan je afzien van je aankoop. Als je van tevoren al had betaald, krijg je je betaling binnen 3 dagen terug.
 2. Overmacht is elke omstandigheid buiten onze wil en controle waardoor we richting jou onze beloftes niet kunnen waarmaken. Hieronder vallen stakingen, brand, bedrijfsstoringen, energiestoringen, storingen in een (telecommunicatie-)netwerk of verbinding of gebruikte communicatiesystemen of het op enig moment niet beschikbaar zijn van onze website, niet of niet-tijdige levering van toeleveranciers of andere ingeschakelde derden.

Intellectuele eigendom

 1. Onze website, logo’s, teksten, foto’s, namen en in het algemeen al onze communicatie zijn beschermd door copyrights.
 2. Dit betekent dat je ons logo, website, foto’s, namen, teksten, kleurencombinatie etc. niet mag kopiëren of reproduceren zonder onze voorafgaande toestemming.

Klachtenregeling

 1. Heb je een klacht? We doen er alles aan om je klacht te verhelpen.
 2. Als je een klacht hebt, laat het ons dan snel weten. Omschrijf je probleem zo duidelijk mogelijk, dan kunnen we je goed helpen.
 3. Uiterlijk binnen 2 dagen krijg je antwoord van ons. We helpen je direct, of je hoort hoeveel tijd we nodig hebben om het recht te zetten.
 4. Mailen kan je alvast naar: info@deboomdokter.be

Algemene voorwaarden De Boomdokter BVBA

1. Deel van de overeenkomst

Deze algemene voorwaarden maken integraal deel uit van alle overeenkomsten gesloten tussen De Boomdokter BVBA en haar klanten. Zij zijn van toepassing behoudens uitdrukkelijk schriftelijk akkoord van De Boomdokter BVBA en met uitsluiting van de algemene voorwaarden van de klant. Door het aangaan van een overeenkomst met De Boomdokter BVBA verklaart de klant kennis te hebben van de algemene voorwaarden van De Boomdokter BVBA en ermee in te stemmen. Indien in enig ander document tussen De Boomdokter BVBA en de klant bijzondere voorwaarden werden overeengekomen zijn deze ter aanvulling van toepassing. In geval van tegenstrijdigheid hebben de bijzondere voorwaarden voorrang.

2. Offertes

Alle voorstellen, brochures, catalogi, inlichtingen en technische fiches zijn van louter informatieve aard en binden De Boomdokter BVBA geenszins. Alle bestekken en offertes worden vrijblijvend en zonder verbintenis gedaan. Ze zijn geldig gedurende 60 dagen, tenzij uitdrukkelijk een andere termijn wordt voorzien. De prijzen zijn in euro en exclusief BTW, tenzij anders vermeld. De BTW wordt aangerekend op de factuur en is verschuldigd door de klant. Alle prijzen zijn “af magazijn”, “ex works” en exclusief andere kosten, zoals transport, levering, plaatsing,…., tenzij indien anders vermeld. Bestellingen zijn slechts verbindend na schriftelijke bevestiging door De Boomdokter BVBA. Iedere wijziging aan een bestelling door de klant kan door De Boomdokter BVBA worden aanvaard mits de mogelijkheid tot wijziging van de voorwaarden. Een weigering tot wijziging van de bestelling door De Boomdokter BVBA doet geen afbreuk aan de oorspronkelijke bestelling.

3. Uitvoering prestaties

De overeengekomen leveringstermijnen zijn steeds indicatief. De klant kan bij overschrijding ervan geen aanspraak maken op enige schadevergoeding, noch overgaan tot verbreking van de overeenkomst of de ontbinding ervan vorderen. Behoudens indien anders vermeld wordt de leveringstermijn uitgedrukt in werkdagen. Bij meerwerken vervalt de leveringstermijn. De door De Boomdokter BVBA geleverde goederen en/of diensten worden onweerlegbaar geacht te zijn aanvaard hetzij door ondertekening van een bon, hetzij door gebruik of voortverkoop van een deel of het geheel van de geleverde goederen, hetzij door gehele of gedeeltelijke betaling van de factuur die betrekking heeft op de geleverde goederen en/of diensten.

5. Herroepingsrecht

 • Als je goederen of diensten bij ons koopt, heb je gedurende 14 dagen vanaf in geval van goederen: de levering OF in geval van diensten: het sluiten van de overeenkomst het recht om te beslissen dat je de goederen niet wil houden. Je kan je bestelling dan zonder betaling van een boete en zonder opgave van reden terugsturen. Binnen de 14 dagen nadat we je bestelling teruggekregen hebben of je hebt aangegeven dat je wil afzien van de overeenkomst, betalen we je de volledige aankoopprijs ervan terug. In geval van deelbetaling met kredietkaart storten we het terug op je rekening.
 • Indien de goederen onmogelijk per post kunnen worden teruggezonden zullen wij deze bij jou komen afhalen en zullen jou hiervoor geen kosten worden aangerekend.
 • Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen of tot je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.
 • Tijdens de eerste 14 dagen na de levering verwachten we dat je zorgvuldig omgaat met de bestelling en de verpakking. Als je de goederen nog wil kunnen terugsturen zoals hierboven omschreven, mag je ze enkel in die mate uitpakken of gebruiken als nodig is om te kunnen beoordelen of je het goed wenst te behouden. Teruggestuurde goederen mogen gepast zijn, maar mogen niet gebruikt zijn. Als je de goederen terugstuurt, moet dit indien mogelijk gebeuren samen met de originele verpakking, met alle geleverde toebehoren en in de originele staat en verpakking en rekening houdende met onze instructies.
 • Je kan je retourpakket retourneren via de post of een koerier of langsbrengen in een van onze winkels .
 • Om je herroepingsrecht, zowel in het geval van levering van diensten als levering van goederen snel en correct uit te oefenen, kan je het hieronder vermelde formulier invullen en dit opsturen naar De Boomdokter, bogaardestraat 236a, 9990 te Maldegem. Wij zullen je per e-mail een ontvangstbevestiging van jouw herroeping sturen.
 • Tekstvak: “MODELFORMULIER VOOR HERROEPING (dit formulier alleen invullen en terugzenden als u de overeenkomst wilt herroepen) - Aan [hier dient U Uw naam, adres en, indien van toepassing, Uw fax en e-mailadres in te vullen] : - Ik/Wij (*) deel/delen (*) u hierbij mede dat ik/wij (*) onze overeenkomst betreffende de verkoop van de volgende goederen/levering van de volgende dienst (*) herroep/herroepen (*) - Besteld op (*)/Ontvangen op (*) - Naam/Namen consument(en) - Adres consument(en) - Handtekening van consument(en) (alleen wanneer dit formulier op papier wordt ingediend) - Datum (*) Doorhalen wat niet van toepassing is."
 • Wil je precies en snel op de hoogte zijn van de status van je retourzending, dan kun je het beste je retour bij ons aanmelden per e-mail of telefoon, dan bezorgen wij je de juiste formulieren.

4. Terrein

De klant is verplicht om De Boomdokter BVBA omtrent hoedanigheden van het terrein waarop werken dienen te worden uitgevoerd door De Boomdokter BVBA, en in het bijzonder die ten aanzien van de drukvastheid van de ondergrond en de eventuele vervuiling van de grond, de nodige gegevens te verschaffen en voor de juistheid daarvan in te staan. De klant is verplicht aan De Boomdokter BVBA alle gegevens te verstrekken ten aanzien van de ligging en de hoedanigheid van de zich in en op het terrein bevindende kabels, leidingen en aanverwante zaken en deze op de door De Boomdokter BVBA aan te geven plaatsen bloot te leggen. De opdrachtgever staat in voor de juistheid van deze gegevens zonder gehoudenheid van De Boomdokter BVBA om zich elders omtrent de juistheid van deze gegevens te doen informeren. Schade als gevolg van onjuiste of onvoldoende duidelijke tekeningen, aanwijzingen of andere informatie van opdrachtgever kan nimmer leiden tot aansprakelijkheid van De Boomdokter BVBA. De klant dient op zijn kosten zorg te dragen voor de goede bereikbaarheid van locaties voor de uitvoering door De Boomdokter BVBA.
5. Onuitvoerbaarheid van de opdracht.

Indien na totstandkoming van een overeenkomst deze door De Boomdokter BVBA niet kan worden nagekomen ten gevolge van omstandigheden die De Boomdokter BVBA bij het tot stand komen van de overeenkomst
niet bekend waren, dit met inbegrip van blijvende veranderingen ten gevolge van weersomstandigheden, heeft De Boomdokter BVBA het recht te vorderen dat de inhoud van de overeenkomst zodanig wordt gewijzigd dat uitvoering mogelijk blijft. Daarnaast heeft De Boomdokter BVBA het recht de nakoming van haar verplichtingen op te schorten en is zij niet in verzuim, indien zij ten gevolge van verandering in omstandigheden die ten tijde van het sluiten van de overeenkomst redelijkerwijs niet te verwachten waren en buiten haar invloedssfeer liggen, tijdelijk verhinderd is haar verplichtingen na te komen. Geen bevoegdheid tot opschorting bestaat als de nakoming blijvend onmogelijk is of dat de tijdelijke onmogelijkheid meer dan zes maanden voortduurt, in welk geval de overeenkomst door De Boomdokter BVBA kan worden ontbonden zonder recht op schadevergoeding voor de klant. Als De Boomdokter BVBA haar verplichtingen als gevolg van onuitvoerbaarheid gedeeltelijk is nagekomen, heeft zij recht op een betaling naar evenredigheid van de overeengekomen prijzen en gemaakte kosten.

6. Betaling

De geleverde goederen en/of diensten zijn contant betaalbaar op de maatschappelijke zetel van De Boomdokter BVBA. Alle facturen zijn netto betaalbaar binnen 8 kalenderdagen, behoudens indien uitdrukkelijk anders vermeld. Extra goederen en/of diensten worden apart aangerekend. Ontvangen betalingen worden eerst aangerekend op de vervallen intresten en schadevergoedingen, vervolgens op de hoofdsom van de oudste vervallen factuur. De niet-betaling op de vervaldag brengt vanaf de vervaldag en zonder voorafgaandelijke ingebrekestelling een intrest op ten bedrage van 1% per maand, waarbij een gedeelte van een maand geldt als een hele maand, en een schadebeding als volgt:
Op de schijf van 1 € tem 24.999 €: 10%
Op de schijf van 25.000 € tem 34.999 €: 8%
Op de schijf van 35.000 € tem 49.999 €: 6%
Op de schijf van 50.000 € tem 99.999 €: 5%
Vanaf 100.000 €: 3%.
De niet-betaling op de vervaldag van één factuur maakt het verschuldigd saldo van al de andere zelfs niet-vervallen facturen of facturen waarvoor een betalingstermijn werd verleend , van rechtswege en zonder voorafgaande verwittiging onmiddellijk opeisbaar. In geval van wanbetaling vervallen alle toegestane kortingen. Leveringen op krediet zijn onder voorbehoud van goedkeuring van de limietaanvraag bij de kredietverzekering.

7. Protest

Het protest tegen een factuur dient schriftelijk, gemotiveerd en binnen de 8 werkdagen na de factuurdatum aangetekend te gebeuren en dient te worden gericht aan de maatschappelijke zetel van De Boomdokter BVBA. Wanneer niet is voldaan aan één van de voorwaarden voor protest wordt de factuur geacht te zijn aanvaard.

8. Risico overdracht en eigendomsvoorbehoud

Geleverde goederen blijven eigendom van De Boomdokter BVBA tot aan volledige betaling. Het risico gaat evenwel over vanaf het moment van het sluiten van de overeenkomst. De bewaring van de goederen in afwachting van levering of afhaling geschiedt op risico en kosten van de klant. Transport van de goederen gebeurt op risico van de klant. Indien de klant de goederen bezwaart voordat het eigendomsrecht op hem is overgedragen aanvaardt hij dat de inkomsten uit de vervreemding ervan toekomen aan De Boomdokter BVBA.

9. Aansprakelijkheid en vrijwaring

De vrijwaringsplicht van De Boomdokter BVBA beperkt zich tot het bedrag waarvoor De Boomdokter BVBA verzekerd is. De Boomdokter BVBA is ten aanzien van klanten-handelaars niet verantwoordelijk en bijgevolg geen schadevergoeding verschuldigd voor zware en/of opzettelijke fouten van haar aangestelden en/of onderaannemers. In ieder geval is de klant ertoe gehouden aan De Boomdokter BVBA alle elementen te bezorgen betreffende beweerde schade, teneinde een tijdige vordering ten laste van eventuele verantwoordelijken mogelijk te
maken. De conformiteit van de levering en van de zichtbare gebreken dienen onmiddellijk door de klant bij in ontvangstname te worden gecontroleerd. De afwezigheid van de klant bij levering houdt dat hij instemt met de levering en afziet van mogelijke verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid van De Boomdokter BVBA betreffende de levering voor zichtbare gebreken. De Boomdokter BVBA is ten aanzien van klanten-handelaars niet verantwoordelijk voor en bijgevolg geen vrijwaring verschuldigd voor verborgen gebreken (zoals ten titel van voorbeeld: ziektes in beplanting en bomen die zich manifesteren na levering). In elk geval dienen klachten mbt verborgen gebreken binnen de 8 werkdagen na de vaststelling ervan per aangetekend schrijven te worden gemeld aan De Boomdokter BVBA.

10. Garantie

Voor zover de fabrikant van de aangeleverde goederen een waarborg verleend, zal deze enkel kunnen worden ingeroepen tegen de fabrikant en dit overeenkomstig zijn voorwaarden.
De eventuele garantie van De Boomdokter BVBA beperkt zich tot de door haar geleverde prestaties en reikt nooit verder dan de garantie die De Boomdokter BVBA zelf ontving vanwege haar leveranciers. De klant draagt hierbij steeds de bewijslast.

11. In gebreke blijven

Indien de klant nalaat zijn verplichtingen te voldoen is De Boomdokter BVBA gerechtigd, zonder recht op schadevergoeding voor de klant, om de overeenkomst op te schorten, te verbreken of als ontbonden te beschouwen. Bij zulke verbreking of ontbinding is, ongeacht de betalingsverplichting voor gedane prestaties, door de klant een schadevergoeding verschuldigd ten bedrage van 35% van de in overeenkomst bepaalde prijs wegens winstderving.

12. Ontbinding wegens onvermogen

De Boomdokter BVBA behoudt zich het recht voor om de overeenkomst van rechtswege en zonder voorafgaandelijke ingebrekestelling als ontbonden te beschouwen in geval van samenloop, of enige insolventieprocedure zoals faillissement, WCO, vereffening, alsook kennelijk onvermogen en bij wijziging van de juridische toestand van de klant, onverminderd de toepassing van art. 11 lid 2.

13. Overdracht van schuldvordering

De totstandkoming van de overeenkomst geldt als overeenkomst tot overdracht van schuldvordering. Dit betekent dat in geval van enige lattijdige betaling, De Boomdokter BVBA haar vordering op haar klant per aangetekend schrijven kan betekenen aan de schuldenaar van de klant. De klant is verplicht om aan De Boomdokter BVBA, op eerste verzoek, alle elementen van zijn schuldvordering opzichtens zijn schuldenaar mee te delen zodra De Boomdokter BVBA kennis heeft gegeven dat zij voornemens is dit artikel toe te passen.

14. Conventionele schuldvergelijking

In geval van opening van een insolventieprocedure of in geval van beslag of enig ander geval van samenloop heeft schuldvergelijking plaats van rechtswege, zonder voorafgaandelijke ingebrekestelling of gerechtelijke beslissing. Deze schuldvergelijking is tegenstelbaar aan derden.

15. Industriële eigendommen

Alle ontwerpen, studies, schetsen, plannen, bestekken, foto’s, stalen, monsters, proeven enz. die door De Boomdokter BVBA ter beschikking worden gesteld zijn en blijven eigendom van De Boomdokter BVBA. Zij dienen te worden terugbezorgd op eenvoudig en eerste verzoek.
De Boomdokter BVBA behoudt zich tevens de volledige intellectuele eigendom van voormelde documenten voor, evenals van alle industriële eigendomsrechten, zakelijke rechten en navolgende rechten die eruit zouden voortvloeien.

16. Toepasselijk recht – bevoegde rechtbank

Alle overeenkomsten met De Boomdokter BVBA worden beheerst door het Belgische recht. In geval van betwisting zijn uitsluitend het Vredegerecht van Eeklo en de rechtbanken en hoven van Gent bevoegd.