Over De Boomdokter

Boomverzorgers met een hart van hout

Om zijn gedrevenheid als ondernemer te combineren met zijn passie voor bomen en de natuur, startte Wouter Crucke in 2000 met een nieuwe onderneming. De Boomdokter zet zich in voor een groene leefwereld en innovatie in de natuur. Zijn persoonlijke aanpak en excellente service staat centraal in onze werkwijze.

De Boomdokter werkt enkel samen met gecertificeerde European Tree Workers om een goede service te garanderen. We zijn gespecialiseerd in het onderhoud en de verzorging van bomen, maar je kunt bij ons terecht voor alles wat met bomen, tuinen en de natuur te maken heeft.

Wouter Crucke

De Boomdokter heeft het hart op de juiste plaats

De Boomdokter bestaat uit een team van specialisten onder de leiding van Wouter Crucke. Onze experts delen dezelfde waarden en hebben een uitgebreide opleiding genoten. Op die manier kunnen wij u een kwalitatieve en verantwoorde service garanderen.

 • Een veilige omgeving voor onze vakmannen, onze klanten en hun eigendom
 • Experts die beschikken over het certificaat European Tree Worker
 • Continue bijscholing en innovatie voor een groene leefwereld
 • Milieuvriendelijke en duurzame werkwijze met oog voor de toekomst
Wouter Crucke - De Boomdokter
Wouter Crucke - De Boomdokter

Onze visie

Door de natuur en bomen op de juiste manier te beheren en onderhouden, zorgen we er voor die deze ook op lange termijn gezond blijven en langer leven. Diezelfde gezonde bomen dragen bij aan een beter leefmilieu voor ons en onze kinderen.

Onze missie

Onze missie is om de verwachtingen van onze klanten tijdens iedere opdracht ruimschoots te overtreffen.

Onze waarden

 • Veiligheid staat boven alles. Het begint met de veilige bediening van verschillende machines en werktuigen, maar daar eindigt het niet! We werken volgens de laatste technieken en garanderen bij iedere opdracht de veiligheid van onze klanten en hun eigendommen. In het onwaarschijnlijk geval dat er iets misloopt, zorgt onze verzekering voor de nodige dekking en doen wij er alles aan om het euvel zo snel mogelijk te verhelpen.
 • Diepgaande expertise. Al onze medewerkers beschikken over de juiste diploma’s. Naast het European Tree Worker certificaat bieden we een continue opleiding en bijscholing aan. Zo zorgen we ervoor dat we altijd gebruik maken van de nieuwste technieken en werkmethodes.
 • Innovatie en leiderschap. De Boomdokter kijkt vooruit. We zijn sinds jaar en dag voorloper in onze sector. We gaan dan ook steeds op zoek naar innovatieve methoden en voeren tests uit om revolutionaire technieken te onderzoeken. Zo ontwierpen we als eerste een artificiële groeiplaats in om een eeuwenoude boom te redden in Gent.
 • Onderzoek en vooruitgang. De Boomdokter werkt samen met de Universiteit van Gent voor de ontwikkeling van nieuwe apparaten of werkmethodes. Ook voor het herkennen van complexe pathologiën bij bomen delen we onze expertise met de onderzoekers van de universiteit en het ILVO (Instituut voor Landbouw, Visserij en Voedingsonderzoek).
 • Doorzettingsvermogen. Wij gaan met plezier een stapje verder dan anderen. Dat is dan ook één van de belangrijke eigenschappen die ons onderscheidt van de rest. We gaan tot het uiterste voor iedere opdracht.
 • Duurzaamheid staat centraal. Dankzij onze milieuvriendelijke aanpak houden we altijd een oog op de toekomst gericht. We bieden kwaliteit op lange termijn. Onze leuze is dan ook: Do it right or not at all!

20 jaar De Boomdokter

De Boomdokter beschikt over meer dan 20 jaar ervaring met boomverzorging en het onderhoud van groen. Die expertise zorgt ervoor dat we vaak sneller belangrijke links kunnen leggen en dat we perfect weten wat er wel of niet werkt!

2001

Wouter Crucke start met zijn eerste onderneming en maakt zo van een passie een beroep.

2003

De opleiding tot European Tree Worker zorgt voor een ruimere kennis.

2006

Het Certificaat European Tree Worker is binnen. Vanaf nu is Wouter Crucke gecertificeerd Tree Worker.

 

2010

De eerste website en webshop gaat live.

 

2011

Ontwikkeling van de boomfitanalyse. Ook hier gaan we een stapje verder dan anderen!

2011

Onze eerste werknemer gaat aan de slag bij De Boomdokter.

2013

Met het certificaat European Tree Technician breidt Wouter zijn kennis nog verder uit.

2018

De Boomdokter wordt groothandelaar voor de producten van Humuforte.

2019

Echtgenote Mieke stapt mee in het bedrijf. Zij regelt allerlei aspecten binnen de organisatie.

2020

We voegen de producten van Vogt Tec toe aan ons gamma en worden zo officieel importeur in België en Nederland.

Future

Mijn einddoel en hopelijk ook dat van jou

 • Een gezonde boom, zijn leven lang
 • Een veilige omgeving, een gerust gevoel, een betrouwbare boom
 • Een evenwicht tussen jouw wensen en de behoeften van je bomen

Partner worden?

Heb je ook een ongebreidelde passie voor de natuur? Dan is partner worden van De Boomdokter misschien de perfecte keuze voor jou.
Word partner

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Laat hier je gegevens achter om een gratis melding te ontvangen wanneer een nieuw artikel is verschenen.