Hilde – restauratiesnoei esdoorn

restauratiesnoei esdoord de boomdokter
ik ben zeker heel tevreden over de dienstverlening van De Boomdokter. Ik geloof in hun aanpak en expertise. Ik zou jullie diensten zeker aanbevelen aan anderen. Door de andere en betere aanpak is ook het prijskaartje wel wat hoger dan bij andere snoeiers. Maar ik vind kennis en correcte zorg belangrijkst.

Vaak gaan mensen hun boom kandelaberen (in de volksmond ‘knotten’) omdat ze dat mooier vinden, of omdat ze vrezen dat er anders grote takken gaan uitbreken. Op de grote snoeiwonden die men daarmee creërt vestigen zich makkelijk schimmels die houtrot kunnen veroorzaken. Later merlt men dan op dat de boom problemen krijgt, of vindt men de gekandelaberde boom gewoonweg niet mooi meer.

We worden in ons vak vaak met dat probleem geconfronteerd en zouden het dan ook zonde vinden om deze bomen allemaal te moeten verwijderen. Een betere oplossing voor het probleem is een herstelsnoei. Uit al de uitlopers op de gevormde snoeiwonden kiezen we de beste uit, en de rest gaan we gefaseerd verwijderen. Op deze manier zal de boom er op termijn terug uitzien als een normale boom, en zal je haast niet merken dat hij ooit gekandelaberd is.