,

Taxuskever verdelgen met onze tips

Taxuskever

De Taxuskever legt eitjes tussen de wortels van tal van planten. Nadat de larven zijn uitgekomen, doen ze zich te goed aan de wortels van de planten. Na verloop van tijd ontstaan er schimmelziekten en kunnen planten afsterven.

Tips voor het bestrijden van de taxuskever

  1. Bepaalde planten geven indicaties dat de Taxuskever aanwezig is. De meest gekende plant is de Primula of sleutelbloem. Plant ze in de buurt van bijvoorbeeld jouw aardbeienplanten. Je zal snel opmerken of er Taxuskevers aanwezig zijn.
  2. Van andere planten gaat de Taxuskevers bij wijze van spreken lopen. Zoals de tomatenplantbieslook en gewone look. Plant deze rond jouw gevoelige planten, en je hebt veel kans dat de Taxuskever ver uit de buurt zal blijven.
  3. Nog een betrouwbare indicatie zijn bankirail tegels die de gevoelige planten omzomen. Licht ze regelmatig op om te zien of er Taxuskevers onder vertoeven.
Taxuskever op blad
  1. Verplaats ten minste om de twee jaar de gevoelige planten naar een andere plaats, zoals aardbeienplanten.
  2. Heb je gevoelige planten in potten, vervang je best ieder jaar de potgrond.
  3. Om de Taxuskever en zijn larven te bestrijden, kan je beroep doen op enkele kippen. Bij voorkeur de kleinere soorten, zoals de Engelse Krielkippen. Laat ze los tussen je planten en in de kortste keren zijn alle Taxuskevers en hun larven opgegeten. Doe dit met tussenpozen want kippen zijn scharrelaars en kunnen ook de zwakkere planten uitscharrelen.
  4. De aaltjestechniek is de nieuwe trend. Bij de betere tuincentra kan je een pakketje eitjes aanschaffen van parasitaire aaltjes of ook wel nematoden genoemd. Het is een poedervormig of vloeibaar product, en volledig biologisch. Het zal enkel de larven van de Taxuskevers uitschakelen. Voor de rest kan het geen kwaad voor mens of kinderen. Ook niet voor jouw scharrelkippen die je af en toe nog kan loslaten in de tuin. Meng het poeder met water en sproei rond de aangetaste planten. De larven raken geïnfecteerd en sterven af. Twee maal per jaar kan je deze techniek toepassen. Een keertje in het voorjaar en de tweede ronde in de late zomermaanden. Opletten dat de bodemtemperatuur voldoende hoog is om de aaltjes goed te laten gedijen.

Zo heb je veel kans dat de Taxuskever en zijn larven volledig verdwijnen.

Wil je aaltjes aankopen om jouw Taxuskever kwijt te spelen?